Målvaktstabbar sänkte Luleå

Djurgården vann stort med 6-3 på Hovet.


Luleå har det fortsatt jobbigt i Stockholm, mot Djurgården. Trots 3-2 efter andra perioden var det ett stort spelövertag för Djurgården i mittperioden som också innehöll hela 46 utvisningsminuter.

– Idag tycker jag att vi bjuder på åtminstonde tre mål som känns fantastiskt onödiga. Vi har ändå bud på mer, men defensivt är det alldeles för billiga misstag. Vi springer bort oss långt nere i anfallszon. Ett dåligt spel av oss, säger Luleås tränare Roger Rönnberg besviken efter förlusten med 3-6.

Det stod 0-0 efter första perioden som var ganska avvaktande men ändå hade sina chanser. Två målvakter i Mattias Modig och Stefan Ridderwall såg däremot till att perioden skulle förbli mållös.

Om första perioden var avslagen, då var andra perioden rena motsatsen. Efterslängar, crosschecking, finess. Ja, den perioden innehöll precis allt. Klubertanz öppnade målskyttet redan efter dryga 3 minuters spel som sedan följdes upp med två mål inom loppet av 4 minuter av Luleås Pär Arlbrandt. Matchen skulle svänga ytterligare en gång när Djurgården gick ikapp och även om Luleå genom mål av Marcus Krüger och Jacob Josefson som innebar 3-2.

– Jag tror att de är (Christian) Eklund som går på kassen och blir inputtad av deras back. Det kanske stör lite. Men jag tycker det är mål, berättar Jacob Josefson som själv fick berätta om sitt 3-2 mål som gick till videobedömning.

Den tredje perioden skulle också den bjuda på flera mål, varav en del hockeygodis från bägge håll. Halvvägs in i perioden kunde Niklas Olausson läckert spela fram Cam Abbott framför mål som stänkte upp kvitteringen. Men vad är det man brukar säga? Skrattar bäst som skrattar sist.

Marcus Nilson skulle få göra sitt första mål för kvällen 56.13 in i matchen genom ett snyggt skott från blålinjen och där kändes matchen spikad, men det var inte resultatet. Jacob Josefsson skulle strax därpå öka ledningen ytterligare innan Marcus Nilson återigen slog till och enkelt placerade in 6-3 i öppen kasse och spikade slutresultatet.

– Ibland kommer målen, ibland inte. Det är svårt att säga vad som gör att vi vinner, vi får ett powerplaymål där. Men alla segrar betyder lika mycket, men det är roligt när det blir lite tufft och grinigt.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!