Kontroversiellt mål räddade poäng åt SAIK

Yared Hagos kvitterade till 2-2 med 23 sekunder kvar mot Linköping.


Linköping tog ledningen i matchen genom Jaroslav Hlinka, assisterad av Tony Mårtensson.

Skellefteå namnkunniga spelare har inte levererat på länge nu. Istället var det junioren Melker Karlsson som fick kliva fram och göra sitt första elitseriemål i karriären, då 19-åringen kvitterade till 1-1 i den andra perioden.

Hemmalagets konsekvent bästa enhet, som på pappret ska vara en tredjekedja, med Yared Hagos, Pierre Eduard Bellemare och Johan Forsberg, matchades helt naturligt under västerbottningarnas kvitteringsjakt i slutminuten, där Hagos var sist på pucken och gav Skellefteå en efterlängtad poäng. Skellefteås första efter fyra raka förluster.

Målet var dock lite kontroversiellt, då Hagos gör sig skyldig till en misstänkt interference i mittzon i momentet dessförinnan.

– Det är riktigt dåligt av domaren att inte se den. Men han vågade väl inte blåsa, säger Linköpings Fredrik Emwall.

Helt överraskande, är inte riktigt Yared Hagos inne på samma linje som Emwall.

– Jag spelar tills domaren blåser och han blåste inte, så enkelt är det. Jag såg inte killen och hann inte stanna upp, så jag tycker domaren gjorde rätt, säger Hagos.

Trots poängen, återstår dock två klart negativa poänger för Skellefteå. Den dyra ytterforwardsduon Petr Tenkrat och Tomas Surovy, blev likväl poängläsa och har hittills bara gjort elva poäng, tillsammans, för Skellefteå. Varav blott fyra mål. Totalt har laget bara gjort fem mål på de fem senaste matcherna, då är det svårt att ta så mycket mer än en poäng på desamma.

Vidare har vi publiksiffran, 4133, som visar på att i Skellefteå går man uppenbarligen hellre och ser sitt lag spela mot sig själva på första isträningen, än mot andra lag i riktiga matcher.

Hockeysverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!