- Foto: Scanpix

Skellefteå vann med tennissiffror

"Inte många som tippat det här".


Brynäs gör sällan mål, det brukar bli ungefär två per match, lite drygt. Ta trepoängare är man ännu sämre på, oftast blir det oavgjort eller förlust för Gävle-laget. Skellefteå brukar däremot vinna och släppa in tämligen lite mål - så det mesta var upplagt för bortaseger ikväll i Läkerol Arena.

Det manuset kände sig dock inte Brynäs helt bekväma med och skrev istället raskt om hela grejen. Så då kvällen var slut, hade man plötsligt vunnit med 6-0 och fått två tvåmålsskyttar i Jakob Silfverberg och Stephen Dixon, utan att någon riktigt fattat vad som hänt.

- Riktigt skönt, vi var hungrigare än Skellefteå och vann många fler närkamper. Inte många som tippat det här, konstaterar Silfverberg till ppv efteråt.

En som nog definitivt inte tippat på detta, var Skellefteås tränare Hans Särkijärvi. En lagom nöjd man ikväll.

- Vi vinner inte kampmomenten men skapar tillräckligt för att göra ett bra resultat. Siffer- och kampmässigt var detta en av säsongens sämsta matcher, menar Särkijärvi.

- Vi måste prata om det här men sen är det bara att gå vidare.

Inräknat övertidsnederlagen mot HV71 och Modo, var detta Skellefteås tredje raka förlust. På lördag ställs dem mot elitseriens hetaste anfallsduo i form av Linköpings Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka.

Inget helt enkelt läge för ett trendbrott då.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!