Modo vände - utan "Foppa"

Forsberg skadade sig på nytt efter bara tio minuter. Men Modo lyckades, trots stjärnveteranens frånvaro, vända ett tvåmålsunderläge till poäng mot Frölunda.

Peter Forsberg, 36, försvann redan efter nio minuter. Trots det klarade Modo av att klättra ur det hål de försatte sig i. Laget vände 1-3-underläge till 3-3 och var närmast segern i hemmamötet med Frölunda.

- Inte den bästa matchen vi har gjort, säger Magnus Häggström.

Inför mötet med Frölunda friskförklarade sig Peter Forsberg efter sin revbensskada. Det visade sig vara ett förhastat beslut. Bara nio minuter in i första perioden fick stjärnveteranen en smäll och tvingades utgå resten av matchen.

Det påverkade inte Modo nämnvärt. Laget ryckte upp sig undan för undan och spelade förhållandevis bra efter en medioker inledning, där JVM-uttagne Carl Klingberg fick sätta 1-0 omarkerad i slottet framför Niklas Svedberg.

Mats Zuccarello Aasen kvitterade halvvägs in i andra perioden efter fint samarbete med Markus Näslund och Per Svartvadet. Då kändes det som om Modo skulle rycka, men i stället fick Frölunda 2-1 från Niklas Andersson efter att Joel Lundqvist svarat för ett snyggt förarbete tidigt i tredje perioden. Kort därpå spädde Fredrik Pettersson på till 3-1 i powerplay efter att ha offrat sig framför Modokassen.

"Släpper in billiga mål"

Modo lät sig inte nedslås. Repliken kom precis en minut efter Petterssons mål då Mats Zuccarello Aasen och Per-Åge Skröder samarbetade fram en reducering. Skröder var sist på pucken. Dåligt försvarsarbete av Christian Bäckman ledde sedan fram till Magnus Häggströms 3-3-kvittering, som blev matchens sista mål.

- Inte den bästa matchen vi har gjort, men vi får vara nöjda med poängen. Första halvan av matchen var vi inte alls med, säger 3-3-skytten till ppv.

Om Modo var någorlunda nöjt med poäng var Frölunda missnöjt.

- Självklart är man besviken när vi har 3-1. Det känns som vi släpper till lite billiga mål. Det studsade deras väg där på slutet, säger lagkaptenen Joel Lundqvist.