- Foto: Scanpix

"Han är för klen"

Bristen på muskler stoppar Adam Almqvist.


HV71:s juniorback Adam Almqvist kom inte med till JVM. Det har sin förklaring. 18-åringen väger bara 72 kilo och är inte tillräckligt stark för att klara av det fysiska spelet i en JVM-turnering. Det säger Detroit Red Wings chefsscout Håkan Andersson till redwingscentral.com.

- Det handlar enbart om styrka när det gäller honom ... Om det handlade om hockeysinne skulle han spela powerplay i JVM den här säsongen. Vi har spelare med liknande hockeysinne, (David) Rundblad och (Erik) Karlsson. Han har deras hockeysinne, men är mycket klenare ... Han är för klen. Han blir bortknuffad från pucken och runt kassen har han det jobbigt, säger Håkan Andersson.

Den svenske chefsscouten konstaterar emellertid att Adam Almqvist har alla förutsättningar att bli en stjärnback.

- Jag gillar honom verkligen som talang, jag gillar verkligen att vi draftade honom. Om draften i somras enbart handlade om hockysinne skulle han vara ett topp-10-val. Han är otroligt smart, men många valde bort honom på grund av hans storlek, säger Håkan Andersson till redwingscentral.com.

Adam Almqvist gjorde makalösa 34 poäng (5+29) på 15 matcher innan han fick chansen i elitserien. Där har han mäktat med fina fem poäng (2+3) på elva matcher.

Detroit Red Wings valde Adam Almqvist i den sjunde rundan av sommarens draft.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!