Ny operation för "Pastorn"

Det var meningen att han skulle ha gjort comeback och gjort ett "sista försök" mot Brynäs imorgon. Men nu tvingas Frölundas Andreas Karlsson till en ny operation.


Redan på träningen innan match gick ljumskskadan upp för Frölundas Andreas Karlsson som nu får sikta in sig på nästa säsong.

- Nu vet jag vad som gäller, och att jag förmodligen kommer bli frisk och smärtfri, säger han till Sportsday om den nya operationen.

Karriären kunde egentligen ha varit över om inte ljumskarna höll i den senaste av comebackförsöken för Andreas Karlsson. Istället för att behöva gräva ner sig när det visade sig inte hålla - har han fått mer hopp än någonsin.

För det var ju nu han skulle ha gjort ett nytt försök till comeback. Den rutinerade Frölundacentern som bara spelade elva matcher ifjol innan han knäskadades och 14 matcher i år innan ljumskarna började spöka, skulle egentligen ha spelat mot Brynäs på annandagen och testa sina ljumskar.

Redan dagen före julafton visade det sig att ljumskarna inte håller. Men det senaste beskedet han fått är att det finns bra operationsmöjligheter för ljumskarna. En så kallad cam-operation.

- Vad jag hört blir man helt bra. Så samtidigt som jag är besviken så är jag glad, säger Karlsson till sportsday.se.

Karlsson räknar därmed med att kunna fullfölja det treårskontrakt han skrev med Frölunda förra året, men där de två första säsongerna blivit en enda lång skadeföljetong.

Den här säsongen lär det med största säkerhet inte hinna bli något mer spel. Läkaren Leif Swärd, som ska utföra operationen:

- Man ska inte räkna med att Andreas spelar mer hockey den här säsongen. Mycket tacklingar i hockey, stora påfrestningar, och han har haft så mycket trassel med sitt högerben.

Ljumskarna har Karlsson haft problem med till och från under tio års tid.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!