Alla spelare var inblandade i slagsmålet.

Alla spelare inblandade i årets slagsmål

Ward och Ledin drabbade samman. Resten av spelarna flög in på isen.

Den som har saknat känslor och action i årets elitserie, fick något av ett lystmäte idag, då HV71 tog emot Luleå i Kinnarps Arena. Ju längre matchen gick, desto mer valde domaren Marcus Vinnerborg att låta spelarna göra upp det här själva. Och så blev det onekligen också.

Efter att Luleå misslyckats med att få in en kvitteringspuck fram till 2-2 i spel sex mot fem i nästan tre minuter, bröt kaoset lös på isen. Och det naturligtvis med Lance Ward och Per Ledin i händelsernas centrum. Griniga Luleå-spelare korsades med lite frusterade HV-spelare, som nog tycker de borde avgjort matchen tidigare och den blandningen blev explosiv.

Ledin och Luleås Robin Lindqvist hade en uppgörelse, medan Alexander Hellström och Lance Ward hann med två ronder på olika delar av isen, där Ward, inte helt oväntat, till slut fick den yngre Hellström på fall.

- Men jag vet inte så mycket av det där, jag stod långt därifrån och snackade, säger HV:s inhoppande målvakt Andreas Andersson om bråket.

Inga handskakningar

Efter bråket lämnade de flesta av Luleå-spelarna isen utan att som brukligt ta i hand och tacka motståndarna.

- Det är underbart därute idag, sa Per Ledin efter den andra perioden. Själv satte han som sagt också färg på det hela till slut.

Vad det gäller matchen som sådan, fick HV in två powerplay-mål tidigt och kunde gå på det, medan Luleå oftast var det bättre laget fem mot fem, om än alltför ineffektiva framför en het Andreas Andersson.

- Det kändes bra. Det är ju bara att gå in och göra det bästa av situationen då man får hoppa in sådär, menar Andersson.

Men ingen kommer att komma ihåg den här matchen för de sextio minuter som förlöpte innan bråket.