Rögle skrällvann i Karlstad.

Färjestad-Rögle. Det var en match som förpliktade. Det var mötet mellan klubben som gjorde Jörgen Jönsson känd - och klubben han fostrades i.
Ett givet tillfälle att hedra en av svensk hockeys största med att hissa hans tröja i Löfbergs Lila Arenas tak.

Det var också så Färjestad valde att inleda annandag jul. Men så mycket roligare än så blev det inte för hemmapubliken.

När hyllningarna till Jönsson var över gick Färjestad ut och föll mot (tidigare) nästjumbon Rögle med 1-2 efter förlängning.

Eric Beaudoin avgjorde med ett mål i spel fyra mot tre knappa tre minuter in på förlängningen när han parkerade framför mål och stötte in ett pass från högerkanten från Peter Högardh.

- Det är bra pass från Peter där och jag försöker bara se till att hålla klubban i öppet läge. Han slog pucken rakt på bladet och det var bara att stöta in den, säger segerskytten till ppv.

Matchen i övrigt visade att Färjestads PP-spel inte är vad det har varit många gånger tidigare år, så man varit en maktfaktor i spelformen.

Mot Rögle spelade man fem mot tre i över en minut i andra perioden utan att göra mål, och inte minst var läget mitt i tredje perioden när man fick fem mot tre i två fulla minuter match...ja, oavgörande.

- Vi är glada att få med oss två poäng. I tredje hade vi bra penalty kill, vi hade två tre mot fem mot oss och Cristopher spelade bra och gjorde ett par nyckelräddningar, menar Beaudoin.

Färjestads Jesper Mattsson förstod att det var det där usla PP-spelet som gjorde att man fick nöja sig med en poäng.

- Vi är för dåliga i fem mot tre och fem mot fyra för att kunna vinna idag. Jag vet inte varför det inte klickar riktigt. Vi får jobba hårdare på det.

Mathias Månsson satte Rögles första mål när han gav skåningarna ledningen tidigt i andra perioden.
Dragan Umicevic kvitterade i slutminuten av perioden, snyggt framspelad av Ari Vallin.