1 av 5
- Foto: Scanpix
2 av 5
- Foto: Scanpix
3 av 5
- Foto: Bildbyrån
31 144 åskådare såg när Frölundas Fredrik Pettersson gjorde sin livs match och smällde in ett hattrick mot Färjestad. Frölunda vann till slut med 4-1 i en match som spelades i fem minusgrader på Nya Ullevi i Göteborg.
4 av 5
31 144 åskådare såg när Frölundas Fredrik Pettersson gjorde sin livs match och smällde in ett hattrick mot Färjestad. Frölunda vann till slut med 4-1 i en match som spelades i fem minusgrader på Nya Ullevi i Göteborg. - Foto: Scanpix
5 av 5
- Foto: Scanpix

Efter Rekordmatchen - nu vill Linköping göra detsamma

Linköping vill möta HV utomhus.


Supermatchen i Göteborg i måndags kan få en efterföljare på småländsk mark.
Både Linköping och HV71 har intresse av att i framtiden se till att de två andra av De Fyra Stora får prova på en publikmatch av större modell.

Diskussionerna mellan klubbarna är redan igång.

- En kul och spännande grej. Det finns en tanke att någon gång göra det även här. Jag och HV:s ordförande Hans-Göran Frick har pratat och det finns ett gemensamt intresse. Men än så länge är det bara på idéstadiet, säger LHC:s ordförande Christer Mård till corren.se.

Problemet för lagen är att det inte finns något Ullevi i någon av städerna. Folkungavallen i Linköping anses inte som lämplig spelplats och det troliga är att man isåfall väljer Stadsparksvallen i Jönköping, som har bättre förutsättningar även om det saknas en huvudläktare av rang även där.

Istället kommer allt isåfall hänga på att bygga upp så mycket plats som möjligt på provisoriska läktare runt rinken. Något som inte fungerade helt felfritt i Rekordmatchen i måndags.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!