1 av 3
Tränaren Ulf Dahlén kritiserar för spelarnas brist på ödmjukhet.
2 av 3
Tränaren Ulf Dahlén kritiserar för spelarnas brist på ödmjukhet.
Oj, där slank den in igen. Det går inte bra för Frölunda.
3 av 3
Oj, där slank den in igen. Det går inte bra för Frölunda. - Foto: Scanpix

Klubbdirektören: "Real Frölunda är en fälla"

Frölundas klubbdirektör Mats Ahdrian bemöter kritiken mot lagets svaga insatser.


Frölundas publiksnitt i Elitserien under 00-talet

09/10: 11 577

Åtta i grundserien efter 40 omgångar

08/09: 11 234

Trea i grundserien, ut i semin mot HV71

07/08: 11 688

Sexa i grundserien, ut i kvarten mot Färjetstad

06/07: 11 469

Nia i grundserien, tre poäng från kvalserien

05/06: 11 682

Tvåa i grundserien, förlorade finalen mot Färjestad

04/05: 11 676

Vann grundserien överlägset, vann finalen med 4-1 mot Färjestad

03/04: 10 942

Trea i grundserien, ut i kvarten mot HV71

02/03: 9 966

Vann grundserien överlägset, vann finalen i fyra raka mot Färjestad

01/02: 8 421

Femma i grundserien, ut i semin mot Modo

00/01: 8 161

Åtta i grundserien, ut i kvarten mot Djurgården

Hockeysveriges största publik och budget har gett ett lag som för närvarande kämpar om att behålla den sista slutspelsplatsen i Elitserien.

Fansen i Scandinavium i Göteborg har öppet visat missnöje mot att "topplaget" Frölunda återigen är på väg mot en minst sagt medelmåttig säsong.

Klubbdirektören Mats Ahdrian hör buropen - men vill inte skylla fiaskot på varken varken sportchefen Kent Norberg eller tränaren Ulf Dahlén.

Istället är det media som byggt upp omöjliga förväntningar, sopat bort ödmjukheten hos spelarna och även pressar spelarna till misslyckanden.

- Spelarna läser ju också det här om "Real Frölunda", de tror man ska spela så här, allt ska vara fräckt. Det är väldigt mycket skriverier i media, omgivningens krav, vi ska vara bättre än de andra, guldet är i princip hemma innan säsongen börjar, säger han till Sportsday.

"HV och Linköping är lika goda kålsupare"

En välfylld guldkista ska inte alltid ge ett bra lag. Det menar Ahdrian som pekar på Linköping och HV71, för närvarande etta och tvåa i Elitserien.

- Det där är inte ett schysst angreppssätt tycker jag. Dessutom tror jag vi, HV och Linköping är lika goda eller onda kålsupare där. Men man vinner inte på störst budget, man vinner på att få ihop ett lag. Allt handlar om det, säger han till Sportsday.

Frågan är hur länge sponsorer och fans vill vänta på framgångarna.

Säsongen 06/07 missade man slutspelet och var tre poäng från kvalserien.

Säsongen efter åkte Frölunda ur i kvarten mot Färjestad.

Förra säsongen gick man till semifinal där HV71 var alldeles för starka.

Och årets säsong, efter en storsatsning där man fått hem spelare som Per-Johan Axelsson, ligger Frölunda alltså åtta, hela 23 poäng bakom HV71. Göteborgarna har vunnit 16 matcher mot HV:s 27. Klasskillnad.

"De tänker kortsiktigt"

Men Ahdrian hävdar fortfarande att sponsorer och fans tänker för kortsiktigt.

- Jag förstår att sponsorer och supportrar kritiserar och vill att det ska hända något, men de ser det kortsiktigt. Min och styrelsens uppgift är att ha en bra verksamhet över lång tid, supportrarna vill vinna varje match. Det vill jag också, men jag kan inte bara handla efter hur jag mår i magen, säger han till Sportsday.

På torsdag får Frölunda en ny chans att vända på trenden. Då väntar Djurgården i Hovet. Ny förlust där och då kan det gå hur som helst för detta "Real Frölunda".

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.