1 av 5
- Foto: Bildbyrån
2 av 5
- Foto: Bildbyrån
3 av 5
- Foto: Bildbyrån
4 av 5
- Foto: Bildbyrån
5 av 5
- Foto: Bildbyrån

Rögle allt närmre kvalserien

Södertälje vann med 1-2 bota mot Rögle och nu är det mycket tungt för skåningarna. Allt talar nu för att RBK kommer att få lov att klara sig igenom en kvalserie i vår för att spela elitseriehockey nästa säsong.


Ödesmatch i Ängelholm.

Inget av lagen hade egentligen råd att förlora och det blev Södertälje som blev den stora vinnaren när man vann med 2-1 och nu gick upp på samma poäng som Timrå på tionde plats.
- Men vi siktar högre än så, så det är bara att köra på, sade målvaktshjälten Pontus Sjögren.

Det var matchen som Södertälje var tvungna att vinna för att kunna kalla sig fortsatt med i slutspelsrejset och matchen Rögle var tvungna att vinna för att skaffa någon sorts dröm om att undvika kvalseriespel.

Segern gick till Södertälje med 2-1 och man är nu på samma poäng som Timrå på tionde plats. Men nöjer sig inte med att bara undvika kvalseriespel. Man har tänkt att ta sig till slutspel.

När frågan om den där tiondeplatsen kom på tal blev målvaktshjälten Pontus Sjögrens snabba svar till Canal Plus:
- Vi ska längre än så, så det är bara att köra på, menade Sjögren vars SSK just nu bara är sex poäng bakom Frölunda på den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Sjögren hade inte fått starta en match på länge, men fick nu chansen och tog den rejält. Han var inte mer än tio minuter från att hålla sin första elitserienolla när kapten Linus Klasen mer eller mindre släkte den åt honom via en inte alltför avvägd passning i egen zon blev av med den till Mathias Månsson som hittade Jakob Johansson som förvaltade ett rent läge med Sjögren.
- Det är ju bara att gå in och köra, det är ju inget skönlir idag direkt. Men vi jobbar jävligt hårt därute och har tålamod och väntar på våra lägen och sen är vi väldigt bra när vi väl får chanserna, menade Sjögren.

Och så var det. Chanserna man satte kom i stort sett från ingenstans och genom virrigt försvarsspel i Rögle.

Båda målen man gjorde kom i andra perioden.

1-0 snappade Patrick Yetman upp i, ja... något som borde kallats för kamp framför målet efter ett skott från Fredric Andersson. Yetman tog pucken och åkte nästan helt ur vinkel innan han slog in ettan.

Tvåan kom sex minuter senare. Jonas Almtorp skickade ner pucken till Linus Videll på högerkanten och störtade sedan in mot bortre stolpen. Videll droppade till Yannick Lehoux i högra tekningscirkeln och Lehoux spelade med en perfekt macka in till Almtorp som stötte in det som blev det matchavgörande målet.
- Jag fick ett jättebra pass och försökte bara gå på mål, sen fick jag pucken och det var bara att trycka in de, sade Jonas Almtorp.

Rögle spelade annars bättre än SSK första halvan av matchen och Peter Popovic tvingades ta en timeout i andra perioden för att få ordning på sitt lag och direkt därefter kom rycket.
- Han sa väl att vi är tvungna att lugna ner oss, vårda pucken och spela som vi gjort de senaste matcherna. Det gjorde vi inte först, förklarade Jonas Almtorp.

Annars var matchens dråpligaste sekvens i första periodens slutskede när Fredrik Svensson gjorde en märklig backhandpass bak mot Pontus Sjögren i egna målet, en puck som gick högt och ställde Sjögren helt och gick mellan benen på honom och där Daniel Josefsson tvingades rädda pucken på mållinjen.

Rögle hade två frilägen i slutskedet av första perioden. Både Eric Beaudoin och Giulio Scandella var igenom helt rena utan att förvalta sina frilägen.

Tränaren Gunnar Persson var nedslagen efteråt och börjar väl mer och mer inse att det kommer sluta med nytt kvalseriespel för hans Rögle.
- Det gäller att fortsätta jobba för att hitta grunderna och bli trygga i vårat eget spel. Det är vi inte nu och det är givetvis inte bra.

Hockeysverige.se

/
/
Senaste nytt

Kramer klar för VM-final

Montler åtta i VM-finalen: "Det fanns inte där"

Thobias Montler lyckades inte försvara sitt VM-silver från Belgrad 2022. I finalen i Glasgow slutade svensken åtta. Jag krigar för det i dag, men det fanns inte där, säger han. Dominanten Miltiadis Tentoglou, Grekland, vann igen.

Claesson om Tomasson: "Nytänk och ny energi"

2 timmar sedan
De svenska spelarna i danska ligan ser positivt på att en dansk tränare nu ska leda det svenska landslaget. Lite nytänk, jag tror det kommer att bli bra, säger rutinerade landslagsspelaren Viktor Claesson.

Sagström tappade i ledarbollen – igen

2 timmar sedan
Madelene Sagström och ledarboll har inte varit någon bra kombination de senaste veckorna. Svenskan har tappat till 17:e plats i LPGA-tourtävlingen i Singapore.

Sundling fyra när Pärmäkoski vann på hemmaplan

3 timmar sedan
Skidveteranen Krista Pärmäkoski fick jubla i Lahtis när hon vann sitt första världscuplopp på sex år. Svenskorna missade alla pallen – Jonna Sundling var bäst med en fjärdeplats.

Almtuna klart för kval efter seger mot Djurgården

idag 09:20
Efter seger, 2-1 (1-0, 0-1, 1-0), på hemmaplan mot Djurgården står det klart att Almtuna efter en bra säsong i Hockeyallsvenskan är klart för kval till Hockeyallsvenska slutspelet.