Men Modo kämpade in i det sista.
Timrå vann med 5-4.

"Foppa" tappade fattningen i tredje perioden

Modo föll efter riktig nagelbitare borta mot Timrå - då tappade Peter Forsberg fattningen.

I lördagens batalj med Skellefteå tappade Timrå en sen ledning och förlorade efter förlängning. Det misstaget skulle man inte begå i kvällens hemmamöte med Modo. Timrå vann det urviktiga streckmötet med 5-4, men inte utan viss dramatik.

Timrå ledde med 3-1 i mitten av andra perioden när Modo svarade för ett snabbt ryck. Tomas Mojzis och Mats Zuccarello Aasen gjorde varsitt mål inom loppet av en halvminut och skapade nervositet bland hemmasupportrarna i E.on. Arena.

Ett vasst spel i numerärt överläge blev Timrås segervapen i den tredje perioden. Efter 7.10 slog Gabriel Karlsson in 4-3 och precis tre minuter senare gjorde Sebastian Erixon 5-3 med Markus Näslund i utvisningsbåset.

Modo gjorde ett nytt tappert försök att äta upp tvåmålsunderläget. Närmare än Hannu Pikkarainens reducering till 4-5 kom man emellertid inte.

Utvisningarna blev Örnsköldsvikslagets fall. Under matchen drog man på sig nio stycken tvåminutare. Dessutom tappade Peter Forsberg humöret efter en kollision med Tomas Skogs sent i den tredje perioden och snackade till sig ett personligt tiominutersstraff.

- Man förstår ju en sån som Peter. Han får stryk hela tiden, de tar ju ben och nacke på honom, säger Modos lagkapten Per Svartvadet till Canal Plus.

Timrå plockade i och med segern in tre poäng på Modo. Därmed skiljer det bara en poäng lagen emellan. Eftersom Luleå förlorade mot Färjestad har Timrå bara fem poäng upp till den åttonde och sista slutspelsplatsen.