Wikegård tycker att skillnaden mellan grundserien och slutspelet är för liten.
1 av 3
Wikegård tycker att skillnaden mellan grundserien och slutspelet är för liten. - Foto: Scanpix
Han säger vidare att Brynäs förstaformation måste lyfta sig.
2 av 3
Han säger vidare att Brynäs förstaformation måste lyfta sig. - Foto: Bildbyrån
Slutspelets stora överraskning enligt Wikegård: Djurgårdens juniorer.
3 av 3
Slutspelets stora överraskning enligt Wikegård: Djurgårdens juniorer. - Foto: Scanpix

Wikegård efterlyser känslospelare

Wikegård tycker att det har varit ett väldigt jämnt slutspel än så länge, men tycker att det finns för få känslospelare. - Det finns för få spelare som Emil Kåberg och Per Ledin, säger experten till Nyheter24.


Vilka vinner i kväll?

Wikegård tippar kvällens omgång:

HV71 - Timrå: HV71

Djurgården - Brynäs: Djurgården

Linköping - Frölunda: Linköping

Skellefteå - Färjestad: Skellefteå

Följ Niklas Wikegårds videoblogg på Nyheter24.

STOCKHOLM. Nyheter24:s hockeyexpert och videobloggare, Niklas Wikegård, har analyserat de tre första omgångarna av SM-slutspelet och konstaterar att det är ruggigt jämnt. Men han anser att det inte är någon riktig slutspelskänsla ännu.

- Det var större skillnad mellan grundserien och slutspelet förut. Det finns för få känslospelare som Emil Kåberg och Per Ledin, säger han till Nyheter24.

Han säger att han är lite överraskad att det är så pass jämnt mellan Linköping och Frölunda. Men den stora slutspelsöverraskningen är:

- Djurgårdens juniorer är den största överraskningen. De är riktigt bra och deltar verkligen, Jacob Josefson, Marcus Krüger, Daniel Brodin och Patric Cehlin har överraskat, säger han.

"Det är för dåligt"

Inför slutspelet varnade Wikegård för Brynäs. Han trodde att de skulle kunna ställa till det för Djurgården. Men nu är han inte lika imponerad av Gävle-laget.

- Brynäs har underpresterat så här långt. Deras förstakedja med Stephen Dixon, Eero Somervuori och Andreas Dackell måste börja leverera. Det är för dåligt. De har förlorat två hemmamatcher, det ska inte få hända.

Samtidigt är Wikegård överraskad över att Jacob Markström har varit så pass ojämn. Och han menar att han måste höja sig om Brynäs ska ha en chans till avancemang.

Vilka spelare har lyft sig?

- Gustaf Wesslau har definitivt lyft sig. Emil Kåberg är en slutspelsspelare. Den unge Henrik Tömmernes i Frölunda har imponerat.

Vilka spelare har underpresterat och måste kliva fram?

- Hela Brynäs förstakedja och Jacob Markström, som jag sa tidigare. Men Linköpings Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka måste ju prestera mer. Hela Timrås lag. De måste visa enorm vilja om de ska lyckas besegra HV71, säger Wikegård till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

1 timme sedan

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

1 timme sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

3 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

idag 13:52
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.