DIF-klacken hejade fram sitt lag under hela matchen.
DIF-klacken hejade fram sitt lag under hela matchen. - Foto: SCANPIX

Wikegård hyllar DIF-publiken

Det var en fantastisk stämning på Hovet när Djurgården vände och vann mot Linköping i den andra semifinalsmatchen. Det var klacken, hemmalagets sjätte spelare, som hjälpte DIF tillbaka in i matchen, menar Niklas Wikegård.- Hade det varit en "normal" klack så vet jag inte om Djurgården hade kunnat komma tillbaka, säger han i sin blogg på Nyheter24.


Wikegårds blogg

Följ Niklas Wikegårds videoblogg på Nyheter24.

STOCKHOLM. I går drygade Djurgården ut ledningen till 2-0 i matchserien mot Linköping. Efter en svag inledning lyckades stockholmarna vända ett 2-0-underläge och sedan vinna i förlängning inför en hemmaklack som under hela matchen stöttade sitt lag.

- Den stora vinnaren är ändå klacken. Trots att Djurgården spelar sämre än vad de kan driver man och driver man hela tiden från läktaren. Det var en fantastisk stämning, det var helt otroligt att höra. Jag är full av beundran för Djurgårdens fans just nu, säger Niklas Wikegård i sin blogg på Nyheter24.

- Det där trycket som klacken skapar hjälper laget ur tuffa lägen. Hade det varit en "normal" klack så vet jag inte om Djurgården hade kunnat komma tillbaka. Det är mycket energi som kommer från människorna från läktaren, fortsätter han.

Gårdagens drabbning präglades även av utvisningar som duggade tätt. Totalt visades det ut sex Djurgårdsspelare, medan LHC fick 10 utvisningar. Linköping-backen Andreas Pihl fick dessutom matchstraff - en domarbedömning som Wikegård tycker var väldigt hård.

- Det är en kampsituation och jag kan förstå att Pihl blir arg och sedan rasar iväg. Jag tycker att det var en tuff utvisning och det hade Djurgården garanterat också tyckt. Där tycker jag att domarna var riktigt elaka mot Linköping.

Trots gästernas tunga bortaförlust tror ändå inte Wikegård att det kommer att bli en lek i parken för Djurgården att ta sig till final. Det kommer att bjudas på hårt motstånd från "Cluben", som enligt Wikegård måste ha lärt sig från sina misstag.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!