1 av 11
- Foto: Scanpix
2 av 11
3 av 11
- Foto: Bildbyrån
4 av 11
- Foto: Bildbyrån
5 av 11
- Foto: Bildbyrån
6 av 11
- Foto: Bildbyrån
7 av 11
- Foto: Bildbyrån
8 av 11
- Foto: Bildbyrån
9 av 11
- Foto: Bildbyrån
10 av 11
- Foto: Bildbyrån
11 av 11
- Foto: Bildbyrån

Ridderwall överst på önskelistan

Timrå IK har en lista på tänkta nyförvärv över målvakter. Överst finns Djurgårdens Stefan Ridderwall. ”Det är en duktig målvakt som vi tittar extra på”, säger tränaren Mika Tarvainen.


TIMRÅ. Anders Lindbäck tros lämna Timrå IK för spel på andra sidan Atlanten. Hetast som ersättare? Just nu står i alla fall Djurgårdens unge keeper Stefan Ridderwall överst på klubbens önskelista.

– Det är en duktig målvakt som vi tittar extra på, vi får se vad som händer, säger Timrås målvaktstränare Mika Tarvainen till Sundsvalls Tidning.

Kontraktet med SM-finalisten Djurgården går ut efter säsongen. Just nu väljer dock Stefan, vars pappa Rolf Ridderwall är en gammal stormålvakt, att ligga lågt.

– Jag vill inte kommentera något när vi är inne i slutspel med Djurgården. Det är det som gäller nu, säger han till tidningen.

Hans agent, Joakim Persson, vill inte heller uttala sig:

– Som du förstår kan jag inte kommentera det närmare. Allt jag kan säga är att Stefan bestämmer sig efter säsongen, säger Persson.

Timrå har varit i kontakt med sin förre keeper Johan Backlund, nu tillhörande Philadelphia Flyers. Han kan vara på väg hem.

– Timrå har hört av sig, men vi får se vad som händer. Säsongen är inte slut för Philadelphia ännu, säger Backlunds agent Mika Rautakallio till ST.

TIK har strukit Toumas Tarkki (Kärpät, väntas gå till Modo) och Joacim Eriksson (Leksand, väntas gå till Skellefteå) från önskelistan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!