Niklas Wikegård sågar Frölunda.
1 av 4
Niklas Wikegård sågar Frölunda. - Foto: Scanpix
Han kritiserar Kent Norberg i första hand och säger att han har gjort ett "uselt jobb".
2 av 4
Han kritiserar Kent Norberg i första hand och säger att han har gjort ett "uselt jobb". - Foto: Scanpix
Kent Norberg, general manager i Frölunda.
3 av 4
Kent Norberg, general manager i Frölunda. - Foto: Bildbyrån
Ulf Dahlén har just fått sparken från Frölunda och Wikegård menar att han har hängts ut som syndabock.
4 av 4
Ulf Dahlén har just fått sparken från Frölunda och Wikegård menar att han har hängts ut som syndabock. - Foto: Bildbyrån

Wikegårds attack på Frölundas sportchef

Niklas Wikegård sågar Frölundas organisation i allmänhet och general managern Kent Norberg i synnerhet. – Han har gjort ett uselt jobb, säger experten.


Wikegårds blogg

Följ Niklas Wikegårds videoblogg på Nyheter24.

STOCKHOLM. I ett inlägg på sin videoblogg på Nyheter24 sågar hockeyexperten Niklas Wikegård Frölunda skoningslöst och han siktar in sig på general managern Kent Norberg.

– Jag ser ingen röd tråd i de värvningar som Norberg har gjort, jag undrar om någon gör det, säger han i sin videoblogg på Nyheter24.

Han fortsätter och menar att de värvningar Norberg har gjort inte har haft någon baktanke och att spelare i stort sett bara har värvats på meriter.

– Jag undrar om Kent Norberg kan visa upp dokumentation på tanken med varje nyförvärv. Genomgång av deras fysik. Hur ser spelarna ut när man signar, vilken roll ska de ha i organisationen, varför tar man in den här spelaren. Vad är planen, undrar Wikegård.

Dahlén blev syndabock

Frölunda har nu sparkat tränaren Ulf Dahlén och Wikegård kritiserar organisationens beslut och tycker inte att det är konstigt att Dahlén inte har lyckats göra Frölunda till ett vinnande lag. Han menar att de har utsett Dahlén till syndabock.

– De hade en plan på att ta bort uppmärksamhet från Kent Norberg, Mats Ahdrian och övriga ledare. Då lyfter man bort Dahlén. En orutinerad ledare kommer in i en organisation som inte känns stabil.

Han spinner vidare på Dahlén- och Norberg-tråden och menar att det verkar som att deras samarbete inte har varit särskilt lyckat.

– Kommunikationen verkar ha varit noll och ingenting mellan Dahlén och Norberg.

"Norberg har gjort ett uselt jobb"

Han fortsätter och menar att Norberg inte alls har levt upp till sina förväntningar och hävdar att han inte alls har lyckats sätta ihop ett fungerande lag.

– Norberg har gjort ett uselt jobb. Antingen hade han röta i Timrå där spelare ramlade in och passade in. Han hade säkert god hjälp av agenter. Det han har gjort i Frölunda har varit på lägsta nivå när det gäller att värva spelare och sätta ihop ett lag.

Han avslutar med att ge Frölundas organisation underkänt.

– Jag tycker att det är tråkigt. Ett underbetyg till Frölunda som organisation. Värsta underbetyget man kan ge är att sparka en tränare - igen, säger Wikegård i sin videoblogg på Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.