Dåligt rim eller finurlig svengelska?
1 av 3
Dåligt rim eller finurlig svengelska? - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Matcherna mellan Skellefteå och Luleå blir alltid heta drabbningar.
2 av 3
Matcherna mellan Skellefteå och Luleå blir alltid heta drabbningar. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
Frågan är om kriget kan hålla sig till isen eller om den sprider sig upp till läktarplats?
3 av 3
Frågan är om kriget kan hålla sig till isen eller om den sprider sig upp till läktarplats? - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX

Årets hetaste match - inga extra snutar på plats

Lugn och ro - det är vad polisen hoppas på inför kvällens slutspelsmatch mellan Skellefteå och Luleå. Inga extra resurser har avvarats från polisens sida.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Schemat:

Skellefteå kommer i kraft av bättre placering i grundserien få spela den extra hemmamatchen.

Den första matchen går av stapeln i kväll klockan 19.00. Nästföljande drabbningar sker på torsdag samt fredag. Därefter väljer Hockeyligan själv när matcherna ska spelas.

SKELLEFTEÅ. Spelarna i både Skellefteå AIK och Luleå har utlovat fullt krig på isen. Tacklingarna kommer att flyga, lirarna kommer munhuggas men på läktaren väntar polisen inget extra pådrag.

– Vi har inte satt in krav på extra ordningsvakter eller schemalagt fler poliser till kvällens match, säger chefen för ordningen på Skellefteås polismyndighet, Ulf Wikner, till Nyheter24.

"Inte som i Stockholm"

Kvällens drabbning mellan lokalkonkurrenterna kan bli den hetaste matchen på länge mellan klubbarna. Men trots det ser inte polisen någon ökad hotbild.

– Vi har inte samma kultur här uppe som det är i Stockholm. Här slåss inte supportrarna med varandra. Även om det nästan alltid är någon liten grej som händer, är det aldrig rakt ut slagsmål det handlar om.

Ulf Wikner menar vidare att polisen inte fått indikationer om att supportergrupper ska ha bokat träff för att göra upp på annan ort.

Inga extrainkallade poliser

 Samarbetet mellan klubbarna och polisen ska även det vara väl utarbetat.

– Vi står för drygt tio poliser samtidigt som hemmaklubben har mellan 14 och 16 ordningsvakter. Dessutom tillkommer det extra personal från bortalägret.

Men att det kommer angränsa till väpnad konflikt på isen är han däremot väl medveten om. Förhoppningen är dock att den begränsar sig till att utspelas innanför rinken och att det inte utvecklas till fullskaligt krig även på läktarplats.

– Vi hoppas att det blir en grym match, men att det inte blir några konflikter utanför arenan, avslutar Ulf Wikner till Nyheter24.

/
/
/
/
/