Djurgården får njuta av en längre ledighet enligt Nyheter24:s tips.
1 av 4
Djurgården får njuta av en längre ledighet enligt Nyheter24:s tips. - Foto: Scanpix
Precis som ledartrojkan i FBK.
2 av 4
Precis som ledartrojkan i FBK. - Foto: Scanpix
Fredrik Bremberg räddar sitt Timrå - i kvalserien.
3 av 4
Fredrik Bremberg räddar sitt Timrå - i kvalserien. - Foto: Scanpix
Robert Rosén och Richard Gynge tar Gnaget till slutspelet.
4 av 4
Robert Rosén och Richard Gynge tar Gnaget till slutspelet. - Foto: Scanpix

Nyheter24 tippar: Här är lagen som når festen

Nyheter24 sållar angnarna från vetet och plockar fram lagen som lyckas nå slutspelet.


Kvällens matcher:

Matcherna startar 19.00 och visas i Canal Plus.

Växjö Lakers - Skellefteå AIK.

Timrå - Modo.

Brynäs - Luleå.

AIK - HV71.

Linköping - Färjestad.

Frölunda - Djurgården.

Mer läsning

Vem som ska ta din klubb till slutspel hittar du här.

Resterande lag i toppen tar sig förhållandevis enkelt till slutspel.

STOCKHOLM. Efter att Oddset Hockey Games avklarats (genomlidits) väntar nu en högintressant avslutning av Elitseriens grundserie. Aldrig har det varit så trångt och tajt kring strecken. Och med tio omgångar kvar tar Nyheter24 fram redaktionens spåkula och siar om vem som får slåss i slutspelet.

12. Timrå. 41 poäng. Tips: Slutar på plats 12.

Kommentar: Nej men, med 21 poäng upp till ingenmansland kommer det sluta med kvalserien. Väl där har däremot Timrå en bra chans att klara sig. Med helt okej värvningar är man bra rustade mot allsvenska lag - och det kan vara en fördel att vara klar för kvalserien tidigt och komma hungriga och inte knäckta till ett dukat bord.

11. Linköping. 59 poäng. Tips: Slutar på plats 9.

Kommentar: Vem kunde tro att LHC skulle ligga där de ligger? Allt annat än ett slutspel är ett gigantiskt misslyckande - och Nyheter24 tror att det blir så. Harald Lückner manövrerar sina nya adepter upp på en plats i ingensmansland och sen får de svenska, finska och tjeckiska stjärnorna snällt följa festerna från teve-soffan.

---

10. Djurgården. 62 poäng. Tips: Plats 10.

Kommentar: Blåränderna har haft en säsong som bäst kan liknas vid en berg och dalbana. Omotiverade Hardy Nilsson fick gå och ersattes av Tony Zabel. Kommer han kunna väcka de slumrande stjärnorna? Njae.

9. Växjö. 63 poäng. Tips: Plats 11.

Kommentar: Nykomlingarna har värvat bra och har i Martin Gerber en målvakt som kan vinna matcher. Lagom till upplösningen är dessutom Mike Iggulden tillbaka i matchform. Men Nyheter24 tror inte det räcker ändå och tippar smålänningarna i kvalserien. Bristen på rutin gör att det inte räcker den här gången.

---

8. Modo. 64 poäng. Tips: Plats 8.

Kommentar: Redan i kväll kan Ulf Samuelssons mannar skaffa sig lite arbetsro. En trea borta mot Timrå skulle vara mumma - och ett stort steg mot slutspel. Annars finns risken att det kan bli lika nervöst som förra säsongen för Markus Näslund. Luleå borta och Färjestad hemma är inga matcher du tar dig an utan självförtroende.

7. AIK. 66 poäng. Tips: Plats 7.

Kommentar: I takt med att slutspelet närmar sig fylls stol för stol på Hovet och med Robert Rosén och Richard Gynge i storform. Och med Viktor Fasth i mål ska man lösa det här. "Stockholmsderbyt utan supportrar" nästa omgång blir avgörande.

6. Färjestad. 69 poäng. Tips: Plats 6.

Kommentar: Karlstads stolthet har spelat bra hela säsongen - men ändå förlorat massor av poäng. Målen uteblev men klubben tog sin tid, tänkte efter, och placerade Leif Carlsson i båset ackompanjerad av vinnare som Jörgen Jönsson och Thomas Rundqvist.

Nu blåser det inte lika hårt om värmlänningarna och med en historia likt Harlem Globetrotters kommer FBK slåss i slutspelet i år igen.

AIK
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!