- De unga spelarna kommer att kriga för att se till att Brynäs kan vinna. Det är lagets sista chans med alla unga talanger, säger Viktor Adolfsson och motiverar varför han tror på Brynäs i slutspelet.
1 av 3
- De unga spelarna kommer att kriga för att se till att Brynäs kan vinna. Det är lagets sista chans med alla unga talanger, säger Viktor Adolfsson och motiverar varför han tror på Brynäs i slutspelet. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Timrå på sista plats var det enda laget som Adolfsson hade på rätt placering.
2 av 3
Timrå på sista plats var det enda laget som Adolfsson hade på rätt placering. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM / SCANPIX
När han tippade grundserie hade Adolfsson Frölunda som segrare - nu tror han att göteborgarna åker redan i kvarten.
3 av 3
När han tippade grundserie hade Adolfsson Frölunda som segrare - nu tror han att göteborgarna åker redan i kvarten. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Här är "expertens" nya tips: SM-guldet hamnar inte i Göteborg...

Nyheter24:s Viktor Adolfsson lyckades bara pricka in ett av tolv lag rätt - nu är han i farten igen.


Adolfssons tips

Så tippade Viktor Adolfsson SM-slutspelet 2012

Kvartsfinaler

Brynäs IF – Frölunda Indians 4-2

HV 71 – Färjestads BK 1-4

Luleå HF – AIK 4-2

Skellefteå AIK – Modo Hockey 4-1

Semifinaler

Luleå – Färjestad 4-3

Skellefteå AIK – Brynäs IF 2-4

Final

Luleå – Brynäs 3-4

Därför vinner Brynäs SM-guld:

- De unga spelarna i Brynäs som kommer lämna för spel i NHL kommer att kriga för att se till att Brynäs kan vinna. Det är lagets sista chans med alla unga talanger, därför tror jag på dem.

STOCKHOLM. Inför säsongen fick Nyheter24:s ”expert” Viktor Adolfsson tippa elitseriens sluttabell. Med facit i hand blev det bara ett av tolv lag på rätt slutplacering, jumbon Timrå.

Hur kunde det gå så snett?

- Jag vet inte, jag kollade lite för mycket på pappret och för lite på själva spelet. Jag hade för dålig koll på lagen innan säsongen. Framför allt på alla nyförvärven, medger Viktor Adolfsson.

Han tippade göteborgarna som seriesegrare i mars, de slutade femma och nu har de inkasserat sin första kvartsfinalförlust mot Brynäs.

Vad säger du om det tipset?

- Jag var ganska nöjd med det halvvägs in på säsongen, de ledde serien och började väldigt bra. Men jag trodde inte på guld, det gör jag inte nu heller.

Det enda tipset som höll för Adolfsson var att Timrå skulle sluta som jumbo i tabellen.

Trodde du att de skulle gå så dåligt för Timrå som det gick?

- Ja, egentligen så trodde jag det. Fram till nu, då de värvat den där finnen, har de haft Elitseriens sämsta målvaktspar. Där kände jag redan från början att det inte skulle gå alls.

Efter den här pärsen, vågar du dig på ett slutspelstips?

- Jodå.

I kväll ställs Frölunda mot Brynäs hemma i Scandinavium i match två av kvartsfinalserien. Parallellt tar regerande mästarna Färjestad sig an HV 71 i Karlstad.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!