På tisdagen ställs Örebro i en måstematch mot Timrå, något av sista chansen att hänga på de andra lagen.
1 av 3
På tisdagen ställs Örebro i en måstematch mot Timrå, något av sista chansen att hänga på de andra lagen. - Foto: JENS L´ESTRADE / SCANPIX
Oavsett vad som händer i kvalserien så vill Conny Strömberg spela i elitserien igen. – Jag har minst fyra år kvar på elitnivå, säger han.
2 av 3
Oavsett vad som händer i kvalserien så vill Conny Strömberg spela i elitserien igen. – Jag har minst fyra år kvar på elitnivå, säger han. - Foto: Bildbyrån
Strömberg har bara gjort en elitseriesäsong, i Modo 2000/2001. Då blev det SM-silver efter finalförlust mot Djurgården.
3 av 3
Strömberg har bara gjort en elitseriesäsong, i Modo 2000/2001. Då blev det SM-silver efter finalförlust mot Djurgården. - Foto: Stig Kenne / Scanpix

Conny Strömberg vill till elitserien - "Med eller utan Örebro"

Fixstjärnans lag har inlett kvalserien svagt - men 37-åringen har siktet inställt på elitserien ändå: "Jag har minst fyra år kvar på elitnivå."


Andra som höll på länge

Gordie Howe, 52 år

Chris Chelios, 48 år

Mark Recchi, 43 år

Tommy Sjödin, 43 år

Börje Salming, 43 år

Vi håller på fortfarande

Nicklas Lidström, 41 år

Teemu Selänne, 41 år

Andreas Dackell, 39 år

Magnus Johansson, 38 år

Dick Tärnström, 37 år

SUNDSVALL. Örebro har inlett kvalserien svagt med två förluster när det på tisdagen är dags att möta Timrå på bortaplan. Lagets mest omtalade spelare, poängkungen Conny Strömberg, har dock siktet inställt på elitserien även om kvalet blir ett fiasko.

– Jag vill spela i elitserien innan jag lägger av, med Örebro eller med något annat lag, säger han till Nyheter24, i spelarbussen på väg till matchen.

Du fyller 37 år i år - orkar du verkligen en säsong till?

– Ja, ja, jag har minst fyra år kvar på elitnivå.

Örebro inledde kvalserien med att förlora hemma mot Leksand med 2-3 i en jämn drabbning och åkte sedan till Ängelholm där det blev ytterligare en förlust, med hela 1-5 mot Rögle.

Strömberg menar att laget, som vann hockeyallsvenskan, haft en hel del otur och gjort enkla misstag.

– Vi hade lika gärna kunnat ha haft två segrar, säger han.

Spelar på Antabus: "Kör på precis som tidigare"

Fixstjärnan blev avstängd från Örebro i september 2010 sedan han kommit bakfull till en träning. Efter en kort sejour i Asplöven i division 1 togs han tillbaka mot att han gick med på ett behandlingsprogram mot sina alkoholproblem. "Antabus-avtalet", blev namnet i folkmun på hans kontrakt efter namnet på avvänjningsmedlet mot alkoholmissbruk.

När klubbdirektören Anders Fensby lämnade Örebro HK efter en schism i december 2011 var mycket oklart för Strömberg eftersom Fensby varit den som haft ansvar för behandlingen. Men det har rullat på sedan dess.

– Jag kör på precis som jag gjort tidigare, säger Conny Strömberg.

På tisdagskvällen spelar Örebro HK borta mot Timrå i kvalseriens tredje omgång. Matchen sänds i Viasat Hockey med start 19.00.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

2 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

3 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

3 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.