Marcus Nilson gjorde matchens enda mål när HV besegrade Skellefteå.
Marcus Nilson gjorde matchens enda mål när HV besegrade Skellefteå. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Rhett Rhakhshani jublar sedan Nilson spräckt målnollan i matchen.
Rhett Rhakhshani jublar sedan Nilson spräckt målnollan i matchen. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX
Gustaf Wesslau storspelade och höll nollan. Han räddade alla 23 skott Skellefteå skickade mot hans mål. - Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

Ex-djurgårdaren sänkte AIK

HV 71 slog Skellefteå i en riktigt målsnål match. Marcus Nilson gjorde matchens enda mål i den andra perioden.

HV 71 - Skellefteå 1-0

(0-0, 1-0, 0-0)

Andra perioden: 1-0 (18.25) Marcus Nilson (Mattias Karlsson, David Petrasek) PP1.

Skott: 28-23

Utv.min: 10-8

Domare: Mikael Nord, Mikael Sjöqvist.

Publik: 6 521 (Kinnarps Arena, Jönköping).

JÖNKÖPING. Det var minst sagt tätt och jämnt i Kinnarps Arena. Det blev en riktig målvaktsmatch - HV:s Gustaf Wesslau höll nollan medan Skellefteås Joacim Eriksson bara släppte en puck förbi sig.

Marcus Nilson passade på att presentera sig för sin nya hemmapublik. Han gjorde matchens enda mål och sitt eget första i HV-tröjan i elitserien.

Tre raka segrar

Uddamålssegern är HV:s första trepoängare denna säsong. Men Jönköpings-laget har nu tagit tre raka segrar. De två första matcherna avgjordes efter övertidsspel.

Skellefteå har däremot tappat efter den fina 5-1-segern i premiären mot Modo. Förlusten i Jönköping är lagets andra raka efter 3-2-förlusten borta mot Luleå i lördags.