AIK starkast i Leksand

AIK vann toppmötet borta mot Leksand, 3-1. (TT)


AIK vann toppmötet borta mot Leksand, 3-1, och såg till att dalalagets serieledning numera bara är åtta poäng.

Lite längre ner i tabellen är det hårdare, från Mora på fjärde plats till Troja på tionde skiljer bara två poäng.

AIK har inte lika namnkunnigt lag som Leksand, men visade att inställningen betyder mer. Under första hälften av matchen var AIK-spelarna mycket mer intresserade att betala det pris det kostar att vinna en hockeymatch. Stockholmarna hade bättre fart under skridskorna och vann de flesta närkamper.

– Vårt försvarsspel var fantastiskt över hela isen. Vi visste att hade skulle ha en bra chans om vi fick ner pucken djupt och fick tryck på deras backar, sade AIK:s Dick Tärnström.

Taktiken fungerade bra, och i egen zon spelade vi smart. Vi fick ut deras forwards mot kanterna, precis som vi pratat om innan matchen.

Framåt skapade AIK mycket mer än Leksand, men Leksand hade en storspelande Eddie Läck i målet och tack vare honom var matchen mållös efter första perioden. AIK tog sedan rättvist ledningen när Per Savilahti-Nagander satte 1-0 efter en kontring.

Efter en halvtimmes spel hittade Leksand en ny växel och tryckte tillbaka AIK rejält. AIK-tränaren Roger Melin tog timeout, fick bättre ordning på laget igen och kort därefter gjorde Tobias Ericsson 2-0 för AIK, också det efter en kontring.

Leksand fick en reducering, hade också ett stolpskott men AIK gjorde 3-1, höll undan och vann rättvist.

– Nu har vi något att bygga på, men vi måste visa samma inställning i alla matcher. Tidigare har vi haft problem med det i flera matcher, speciellt på bortaplan. Jag vet inte vad det beror på, sade Tärnström.

AIK-spelarna tackade sin stora tillresta klack efter matchen. Samma klack som gång efter annan kastade in mynt och annat på isen.

I kvällens övriga matcher hade serietrean Växjö inga problem att vinna hemma mot Sundsvall, 6-0. Björklöven fortsätter att knappa in på lagen över playoffstrecket. "Löven" hade 2-0 hemma mot Mora, tappade till 2-2 men gick sedan ifrån till 4-2.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!