Leksand vann daladerby

Effektiviteten hos Dalarnas stolthet blev avgörande i vinsten mot Mora.


Leksand vann säsongens andra daladerby borta mot Mora med 5-3. Leksands effektivitet blev avgörande.

– Otroligt härligt, och viktigt för oss. Nu har vi fem raka och är riktigt på gång, sade Leksands tremålsskytt Morten Green.

Serieledande Leksand tog första segern borta mot Mora sedan 2001, trots tidigt underläge. Ett underläge som kunde varit större om Mora satt sina chanser. Men samtidigt som Mora inte visade rätta effektiviteten var Leksands målvakt Eddie Läck riktigt bra och hade också stor hjälp av sina stolpar, som stoppade två Moraskott.

Medan hemmapubliken väntade på fler Mora-mål drog Leksands Morten Green igång sin show, han satte tre raka mål.

Tre mål i Mora är riktigt bra. Visst tycker jag det är skönt att vinna i Mora men den här segern måste vara otroligt skön för ur-leksingar som aldrig gillat detta stället, sade Green.

Efter 4-1 verkade Leksand ha segern som i en liten ask, men Mora gav sig inte. Två hemmamål skapade spänning i slutet men Leksand lyckades hålla undan och avgjorde matchen helt när Mora plockade ut målvakten Robert Kristan.

– Den här segern tillägnar vi våra fans, som stannade hemma och såg matchen. Nästan 3 000 fanns på plats i vår hemmahall och såg matchen på storbild, det är helt otroligt. Att vi inte hade samma stöd vi brukar ha på bortamatcherna tar vi en gång som den här, sade Jesper Ollas, en av Leksands egna produkter, som spelade fram till Greens andra mål.

Växjö såg länge ut att gå mot tredje raka förlusten men kunde i sista perioden vända underläge med två mål till seger 3-2 mot Borås. Växjö är nu tvåa i tabellen efter Leksand.

Troja tog ytterligare en fin skalp på hemmais genom att besegra Västerås med 7-5, nykomlingarna från Ljungby är nu före elitseriesatsande Västerås i tabellen.

Bofors vann hemma mot AIK, 4-3, medan formstarka Björklöven vann 2-1 hemma mot Oskarshamn.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.