Måndag 19 Apr
Stockholm

Tennisstjärnan rasande: "Jag är arg på Sveriges regering"

Det var under Stockholm Open som tennisstjärnan Ernests Gulbis greps för att ha försökt köpa sexuella tjänster. Nu berättar 21-åringen själv hur förbannad han är efter händelsen.- Jag åker aldrig tillbaka till Sverige igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Jättetalangen Ernests Gulbis har tagit tennisvärlden med storm de senaste veckorna efter att bland annat besegrat Roger Federer och skakat Rafael Nadal. Lettländaren, som tidigare visat upp blandade resultat, förklarar hur han tog tag i sig själv och sitt spel.

- En morgon vaknade jag upp bakfull. Jag knäckte bara fingrarna och sa; "nu kör vi", säger Gulbis till the Telegraph.

Men i fjol var det av andra anledningar än tennis som han uppmärksammades för i media. Gulbis åkte ut tidigt ur Stockholm Open och passade på att roa sig i den svenska huvudstaden, men greps efter ett tag för att ha försökt köpa sexuella tjänster.

- Det var kanon och väldigt roligt men jag åker aldrig tillbaka till Sverige igen. Det känns ju inte särskilt normalt att bli slängd i fängelse bara för att man går ut och träffar några tjejer, säger Gulbis, som menar att han inte visste om att kvinnan var prostituerad.

- När jag träffar en tjej frågar jag aldrig vad hon jobbar med. Jag frågar inte om hon är frisör eller vad hon håller på med. Jag träffar henne bara, och hon träffar mig. Hon kanske frågade mig vad jag jobbade med, men då ljög jag och sa att jag var musiker eller något. Helt plötsligt kommer polisen och tar mig till häktet och jag fick tillbringa natten inlåst utan någon riktig anledning. Så jag är arg på Sverige regering.

På grund av incidenten fick Gulbis tillbringa sex timmar i häktet, något han upplevde som lärorikt.

- Det var bara väldigt roligt. Jag tycker att alla borde prova på att sitta i fängelse någon gång. Det är helt klart intressant eftersom det är så strängt. Jag satt i fängelse i sex timmar. Jag sov lite. Sen kom åklagaren och frågade mig vad som hade hänt. Sedan sa han bara; "Jag är ledsen, jag visste inte att det var på det viset".

Kommentera
Kopiera länk
Dela