Söderling gjorde det han skulle.
Söderling gjorde det han skulle. - Foto: Björn Larsson Rosvall/SCANPIX

Söderling vann – Sverige kvar i högsta divisionen

Robin Söderling körde över Simone Bolelli i tre raka set och nu spelar Sverige i den högsta divisionen i Davis Cup även nästa år.


LIDKÖPING. Efter en rysare i går vann Simon Aspelin och Robert Lindstedt dubbeln. Därmed räckte det med att Robin Söderling eller Andreas Vinciguerra vann en av matcherna för att Sverige skulle bli klara. Tibrosonen gjorde ingen besviken och vann enkelt med siffrorna 6-3, 6-3, 6-3.

– Det var tufft i dag. Han spelade väldigt offensivt och gjorde det svårt för mig att sätta press på honom. Men jag servade bra och returnerade bra när jag behövde det, säger Söderling till TV10.

Därmed är det helt klart, trots att det återstår en match, att Sverige spelar i den högsta divisionen i Davis Cup även nästa år.

– Klart det är mycket roligare att spela i högsta divisionen, alla länder vill göra det. Och vi hör verkligen hemma där, säger Söderling.

/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Bruno Fernandes matchhjälte för Manchester United

Stark seger för Leksand

Inte ett enda insläppt mål. Men tre mål framåt. Leksand tog en stabil seger på bortaplan mot Linköping i SHL. Matchen slutade 0-3 (0-0, 0-2, 0-1).

Formstarkt Manchester City tog ännu en seger

Manchester City är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Nottingham Forest hemma på Etihad Stadium på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 2-0 (2-0) innebär att Manchester City nu har sex segrar i följd i Premier League i fotboll, och är fortfarande obesegrat i år.

Formstarka Örebro Hockey tog ännu en seger

Örebro Hockey fortsätter starkt i SHL. När laget mötte Skellefteå borta i Skellefteå Kraft Arena på lördagen kom ännu en seger. Laget vann med 3-1 (1-0, 1-1, 1-0). I och med detta har Örebro Hockey fyra segrar i rad.

Ermedin Demirovic tvåmålsskytt när Augsburg vann

2-1 (2-1) vann Augsburg med på hemmaplan mot Mainz i Bundesliga. Bakom segern låg två mål av Ermedin Demirovic.

Marco Reus matchhjälte för Borussia Dortmund

Borussia Dortmund vann hemmamatchen mot Wolfsburg i Bundesliga i fotboll med 1–0.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.