1 av 5
- Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN
2 av 5
- Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN
3 av 5
- Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN
Robin Söderling hade inte mycket att säga till om i andra set.
4 av 5
Robin Söderling hade inte mycket att säga till om i andra set. - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN
5 av 5
- Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN

Knäckt Söderling kollapsade - utslagen

Florian Mayer stod för Stockholm Opens chockskräll.


STOCKHOLM. Vad som skulle bli en relativt enkel match till semifinalen förvandlades till en fullkomlig mardröm för Robin Söderling.

Knäckt av tiebreak-förlusten i första set kunde inte den svenske stjärnan komma upp till normal standard, minst sagt. Tysken Florian Mayer var överallt och dominerade fullständigt i andra set.

Den 27-årige utmanaren gick snabbt upp till en klar ledning och kunde till slut avgöra matchen med hela 6-1 och överraskade därmed alla genom att slå ut den andraseedade Söderling.

– Jag fick kämpa hela tiden. Timingen var inte där samtidigt som han var riktigt bra, säger Söderling till Svt direkt efter förlusten.

Och det var som Söderling säger just timingen som inte fungerade. 26-åringen kom inte in i matchen rätt och såg nästan ställd ut och hade inga svar mot Mayers spel.

– Jag är nästan lite tidigt hela tiden. Träffar inte bollen riktigt, framför allt inte på backhanden. Samtidigt var han riktigt bra, säger han och fortsätter:

– Han varierar spelet ganska bra och han missar inte mycket. Han missar betydligt mycket mindre än vad jag gör.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

2 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.