Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Knäckt Söderling kollapsade - utslagen

1 av 5

Joel Marklund/BILDBYRÅN

2 av 5

Joel Marklund/BILDBYRÅN

3 av 5

Joel Marklund/BILDBYRÅN

Robin Söderling hade inte mycket att säga till om i andra set.
4 av 5

Robin Söderling hade inte mycket att säga till om i andra set.

Joel Marklund/BILDBYRÅN

5 av 5

Joel Marklund/BILDBYRÅN

Sport | 22/10/2010 20:17

Florian Mayer stod för Stockholm Opens chockskräll.

STOCKHOLM. Vad som skulle bli en relativt enkel match till semifinalen förvandlades till en fullkomlig mardröm för Robin Söderling.

Knäckt av tiebreak-förlusten i första set kunde inte den svenske stjärnan komma upp till normal standard, minst sagt. Tysken Florian Mayer var överallt och dominerade fullständigt i andra set.

Den 27-årige utmanaren gick snabbt upp till en klar ledning och kunde till slut avgöra matchen med hela 6-1 och överraskade därmed alla genom att slå ut den andraseedade Söderling.

– Jag fick kämpa hela tiden. Timingen var inte där samtidigt som han var riktigt bra, säger Söderling till Svt direkt efter förlusten.

Och det var som Söderling säger just timingen som inte fungerade. 26-åringen kom inte in i matchen rätt och såg nästan ställd ut och hade inga svar mot Mayers spel.

– Jag är nästan lite tidigt hela tiden. Träffar inte bollen riktigt, framför allt inte på backhanden. Samtidigt var han riktigt bra, säger han och fortsätter:

– Han varierar spelet ganska bra och han missar inte mycket. Han missar betydligt mycket mindre än vad jag gör.

Söderlings förlustintervju