Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sampras livsverk bestulet

- 08/12/2010, 15:38 -
Pete Sampras tunga förlust.
1 av 2

Pete Sampras tunga förlust.

Arne Forsell/BILDBYRÅN

Legendaren har blivit av med priser och utmärkelser.
2 av 2

Legendaren har blivit av med priser och utmärkelser.

BILDBYRÅN

"Allt är borta", säger en bestört Pete Sampras.

LOS ANGELES. Pete Sampras är i chock. Den legendariske tennisspelaren har blivit av med i stort sett alla pokaler, utmärkelser och plaketter som han har samlat på sig under sin karriär.

Det var när den numera 39-årige Sampras skulle flytta som han bestämde sig för att magasinera sin samling. Men bara veckorna därpå möttes han av ett hemskt besked - tjuvar hade brutit sig in i ett av förråden och stulit nästan allt.

– Jag har 13 av mina 14 Grand Slam-troféer kvar. Vissa finns hemma medan några andra är utställda på NikeTown i Portland. Men min första Australian Open-utmärkelse är borta liksom allt annat, säger Sampras till Los Angeles Times.

"Pistol-Pete" fortsätter:

– Jag bara sa: "Va?". Jag trodde att det fanns övervakningskameror. Jag trodde att de låste in grejerna ordentligt. Jag var chockad.

Enligt tidningen har polisen nu inlett en förundersökning. Men Sampras bör inte räkna med att få tillbaka sina värdesaker.

Så här vann Pete Sampras många av sina titlar.