Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mästaren Novak Djokovic har landat

1 av 2

Marko Drobnjakovic/ Scanpix

2 av 2

MIKAEL ANDERSSON / SCANPIX

Sport | 07/07/2011 08:00

Den nybakade Wimbledonmästaren kommer spela - till skillnad från Robin Söderling.

HALMSTAD. I Davis Cups kvartsfinal möter Sverige, Serbien i Halmstad Arena. Och det är ett Serbien som kommer till spel med kanske världens just nu hetaste idrottsprofil i laget.

- Den här matchen är viktig för oss, säger Novak Djokovic i samband med att han landar i Sverige.

Serbien är regerande mästare i turneringen och det krävs ett mirakel för att Sverige ska ta sig vidare. Lagets stjärna Robin Söderling prioriterade i år bort turneringen, samtidigt som nödlösningen Joakim "Pim-pim" Johansson plötsligt slutade.

-  Vi vet att Robin Söderling tackat nej, men man vet aldrig hur det blir, sa Djokovic till tennisförbundets hemsida, och antydde misstänksamt att Söderling kanske skulle spela trots allt.

I onsdags åt lagen middag ihop och under torsdagen lottas matcherna. För Sverige är det viktigt att Wimbeldonfinalisten Robert Lindstedt och Simon Aspelin presterar i dubbeln... och att Novak Djokovic inte spelar som den världsetta han är.