Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tipsarevic sänkte Sverige

- 10/07/2011, 15:18 -
1 av 2

MAJA SUSLIN/ Scanpix

2 av 2

MAJA SUSLIN/ Scanpix

Besegrade Michael Ryderstedt och spelade Serbien till semifinal.

HALMSTAD. Serbien var storfavoriter i Davis Cups kvartsfinal och gick snabbt fram till 2-0 i matcher. Men Aspelin/Lindstedt vann och höll matchen levande till söndagen. Men där väntade Janko Tipsarevic för Michael Ryderstedt, och var som väntat en lite för stor uppgift. Som vanligt beväpnad med glasögon blev han en för stor uppgift för svensken.

Och till slut behövde Janko Tipsarevic bara två timmar på sig för att besegra Michael Ryderstedt med 6-2, 7-5, 6-3.  Han blev därmed Serbiens stora matchvinnare. Serbien som marscherar vidare mot en ny Davis Cup-seger. För Sverige bekräftar förlusten det alla vet - vi kan inte konkurrera med de lite större nationerna om inte Robin Söderling är med. Ryderstedt ska ha alla heder för sin insats, under stora delar av matcher spelade han över sin förmåga och pressade serben, men i de viktiga bollarna saknade han kyla.