Torsdag 18 Aug
Stockholm

Knarkkungen dog i corona – gripen i Ungern

Död i corona - återuppstod som mexikansk man.
Död i corona - återuppstod som mexikansk man. Foto: TT / Arkivbild

Den brasilianska knarkkungen "Borgmästare Carvalho" greps i augusti 2020. Efter att ha släppts mot borgen dog han senare under samma år i corona. Men i tisdags greps han i Ungern – numera som en mexikansk man.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sergio Roberto de Carvalho, mer känd som brasilianska drogkungen ”Brasiliens Pablo Escobar” och "Borgmästare Carvalho", dog den 29 augusti 2020. I ett bevis framgick det att Carvalho hade kremerats. 

Men i tisdags greps drogkungen under en insats där ungersk polis samarbetade med Interpol, uppger Brasiliens federala polis i ett uttalande där den misstänkte beskrivs som en av samtidens största internationella smugglare.

Carvalho "återuppstod som mexikansk man"

Egentligen levde Carvalho i Ungern under falsk identitet som den mexikanska mannen Guillermo. Under två års tid lyckades han dölja sitt riktiga jag.

Enligt polisen har över 500 miljoner real, runt 1 000 miljoner svenska kronor, beslagtagits från den organisation som Carvalho misstänks för att leda.

Organisationen anklagas för att ha smugglat många ton kokain till Europa, Afrika och Asien från brasilianska hamnar.

Carvalho har lurat polisen flera gånger

Det är inte första gången Carvalho utger sig för att vara någon annan. När han greps i Spanien för två år sedan kallade han sig för Wouter. Efter en slagning i internationell databas för fingertryck kunde den spanska polisen inse att det var drogkungen de hade att göra med.

Han släpptes mot borgen och ska sedan ha försvunnit 2020 då han låtsades ha avlidit i covid-19.

Efter gripandet i Ungern har polisen varit mycket förtegen kring vad som kommer att hända härnäst.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.