Stig Salming berättade om sorgen efter Börje Salmings bortgång.
Stig Salming berättade om sorgen efter Börje Salmings bortgång. - Foto: Jessica Gow/TT och Maja Suslin/TT

Stig Salming rörd till tårar: "Tänker på Börjes fru Pia"

I TV4:s "Efter Fem" berättar Stig Salming om sorgen efter Börje Salmings bortgång.
– Jag tänker mest på Börjes fru Pia, säger han i programmet.


Det var för en dryg vecka sedan som Toronto Maple Leafs meddelade att Börje Salming gått bort i sviterna av sjukdomen ALS. 

Dessförinnan hyllades hockeyikonen stort under både Hall of fame-helgen i Toronto och under Tidernas hockeygala i Stockholm.

– Man blir ju rörd till tårar när man tänker på bemötandet, säger Börjes bror Stig Salming, med gråten i halsen, i onsdagens sändning av "Efter Fem" i TV4.

– Någonstans känns det i efterhand som att orken tog slut efter det där på något vis. Det känns som att kroppen gav upp efter allt detta och vi hade ju fått besked om att det var kanske tre veckor kvar, men nu gick det två veckor snabbare.

Läs Bianca Salmings ord efter pappa Börjes bortgång här.

Stig Salming: "På ett otäckt sätt"

Stig Salming beskriver den gångna veckan efter broderns död som "gräslig" på många sätt.

– Jag tänker mest på Börjes fru Pia som har genomlidit det här som jag gått igenom förra året när min egen fru gick bort i cancer. Så det är en återupprepning och jag känner igen situationen på ett otäckt sätt, säger han i programmet.

Samtidigt betonar Stig att hyllningarna av hans lillebror betytt mycket för hela familjen och han blir återigen rörd när han berättar hur människor lagt blommor och ljus i trappuppgången vid Börjes bostad.

Här kan du läsa om Börje Salmings sista önskan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

1 timme sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.