Bianca Salming, 24, berättar om sorgen efter pappa Börjes bortgång.
Bianca Salming, 24, berättar om sorgen efter pappa Börjes bortgång. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Stina Stjernkvist/TT

Bianca Salmings ord efter pappa Börjes död: "Känns så overkligt"

Börje Salming avled i sviterna av ALS vid 71 års ålder. Nu berättar dottern tillika friidrottaren Bianca Salming, 24, om overklighetskänslorna efter pappans bortgång.
– Jag har svårt att prata om det här utan att bryta ihop, säger hon till Expressen.


Det var under torsdagen i förra veckan som Börje Salming gick bort vid 71 års ålder. Då hade det bara gått tre månader sedan hockeyikonen berättade att han drabbats av sjukdomen ALS. 

"Jag har fått ett besked som har skakat om livet för mig och min familj. De tecken, som antydde att allt inte stod rätt till i min kropp, visade sig vara sjukdomen ALS. På ett ögonblick förändras allt", sade Salming i ett uttalande till TT då.

Börje Salming dog omgiven av familjen och sedan dess har hyllningarna till hockeylegendaren strömmat in. 

Bianca Salming: "Känns så overkligt"

Nu berättar Bianca Salming, 24, om sorgen efter sin pappas död och hur hon pendlat mellan känslor av ledsamhet och ilska över det som hänt.

– Det känns som att jag nu har kommit till stadiet då allt bara känns så overkligt. Att det inte har hänt. Den senaste tiden har varit som en dimma och jag försöker typ gå lite på det och fortsätta tänka så för att jag ska orka med, säger hon till Expressen.

Familjen visste sedan tidigare att Börje Salming bara hade några veckor kvar att leva, men bortgången kom som en chock.

– Jag trodde inte att det skulle gå så snabbt. Jag fick ett samtal på morgonen, att jag borde komma till pappa, säger Bianca till Expressen.

Här kan du läsa exfrun Katarina Petterssons första ord efter Börje Salmings bortgång.

Bianca Salming om pappa Börje: "Väldigt nära"

Nu fokuserar Bianca Salming, som är friidrottare på elitnivå, på inomhus-EM i Istanbul och träningen inför mästerskapet – det enda som just nu skänker någon glädje, enligt henne själv.

Samtidigt betonar hon att stödet till familjen hjälpt henne och att hyllningarna till Börje Salming betytt mycket, även om han för henne först och främst var pappa, snarare än hockeyikon. 

– Jag har svårt att prata om det här utan att bryta ihop. För mig var det ju precis det han var. Min pappa. Och vi stod varandra väldigt nära, säger hon till Expressen.

Läs om förslaget att uppföra en staty till minne av Börje Salming här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!