Stockholm

Det här var Börje Salmings sista önskan: ”Ett väldigt krav”

Börje Salming dog den 24 november i sviterna av ALS.
Börje Salming dog den 24 november i sviterna av ALS.

Börje Salming hade en sista önskan innan han dog. Att få åka till Toronto en sista gång och att få delta på Hockeygalan i Stockholm.
– Han framförde det som ett verkligt krav, säger Stig Salming.


Läs mer

I augusti valde Börje Salming att gå ut med att han drabbats av ALS. Efter det gick sjukdomsförloppet snabbt och den 24 november somnade hockeyikonen in i sitt hem i Nacka omgiven av familj och barnbarn.

För P4 Gävleborg berättar storebror Stig Salming att Börje Salming hade en sista önskan i livet. Det var att få åka till Kanada en sista gång och möta Torontopublikens hyllningar, och att få delta på Ishockeyförbundets 100-års jubileum i Globen.  

– Han framförde det som ett väldigt krav att han ville åka, och alla har ställt upp runt omkring med läkarteam och allt. Så man har fått all hjälp för att kunna lösa det för Börjes skull, säger Stig Salming till radiokanalen. 

Nya hyllningen till Börje Salming – vill hedra hockeystjärnan med staty

Peter Forsberg, Henrik Lundqvist, Stig Salming, Nicklas Lidström och Håkan Loob på Tidernas Hockeygala. Foto: Janerik Henriksson/TT

Stig Salming: "Börje kunde inte få en bättre hyllning"

Börje Salming lyckades delta på båda eventen, och bara en vecka senare avled han.

– Jag tror inte Börje kunde få en bättre hyllning utav vad han utfört för något på hockeyarenorna, och det han visat som personlighet vad gäller spelet ishockey, säger Stig Salming och fortsätter:

– Det var ett fantastisk fint avslut på så sätt, men tragiskt när det går så himmelens fort. 

Bianca Salmings ord efter pappa Börjes död: "Känns så overkligt"

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.