Ett hattrick av Johanna Bladh

Äntligen är hon en tvättäkta influencer, Johanna Bladh. Hon har jobbat på bra för att lämna journalistyrket bakom sig, och nu tror jag hon faktiskt lyckats.
Undermåliga reklamidentifieringar som dessa görs nästintill uteslutande av influencers, och här har Johanna lyckats med tre stycken! Imponerande!

Stort grattis till att äntligen vara en tvättiz-flunsa! 😁

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag förstår verkligen inte varför man gör så? Eller skriver adlink i samma färg som bakgrunden i minimal text så det knappt går att se. Varför?? Blir otroligt provocerad! Det är så fult mot sina följare, som man uppenbart vill försöka lura. Hur ska man då kunna ha något slags ”förtroende” för flunsorna?

      +1! Det är helt obegripligt för mig! Kan inte för mitt liv förstå vad man tänker att man tjänar på att inte vara tydlig med att det rör sig om ett samarbete. Tror man att läsarna är så dumma att de tror att det bara är en välmenad rekommendation om man är otydlig med reklammarkeringen?

      Jag undrar vad företagen säger? Om de pushar att märkningen ska vara lite ”osynlig”.

      Ibland undrar jag om det görs med flit för att få uppmärksamhet här och få fler klick!? Eller är de så korkade på riktigt?

      Man skäms för sina samarbeten kanske?

    Vem/vad är Johanna Bladh? Aldrig hört om som journalist, ej heller flunsa.

      Johanna är väl känd för att parasitera på kroppspositivismen med sin normsmala kropp, göra allt till en glitterfeministisk fråga, och för att vara en mobbare redo att gå över lik för att bli känd. Om jag inte missminner mig.

        Nästa kapitel i hennes bok ska handla om Klarna som feministiskt bolag för sin rosa logotyp.

      Slår aldrig fel. Under varenda inlägg kommer det alltid en ”vem är det?”😅

        Man kan tro att det kostar pengar att googla..

        Kan ju bero på att alla inte vet vem alla är?

          Du får svar snabbare via Google

    Hon är seriös alltså? Det är inget skämt? För det ser ju verkligen ut som parodier på influencers reklam…

      if you can’t beat them join them

      Inte minst utifrån den där inövade (?) minen hon gör med munnen på alla tre.

    Hur orkar folk ännu följa henne och köpa hennes trams?

    Har JB någon vänskapskret förutom sin bebis?
    Jag har nog aldrig sätt en mer ensam ”influenser” än henne. Hon beter sig lite som en vikarie i högstadiet som försöker vara på elevernas nivå och samtidigt förklara för dem att 1+1=2; tillrättavisar sina elever som röker vape på rasten med en cigg i mungipan.

      Och du beter dig som en mobbare i högstadiet.

        fast nu missuppfattar du lite vad jag menar. Jag tänker att jag aldrig har sätt några andra personer i hennes flöden. Det är inget fel med att ha få vänner… hellre få nära vänner än många ytliga.

      Har aldrig fattat varför man ifrågasätter någon för att de verkar ensamma eller inte har kompisar. Är det inte självvalt så är ju ensamhet ofta en stor sorg och något många mår dåligt över. Det är en så himla taskig sak att ge sig på någon för.

        Håller med, förstår inte heller varför man använder det för att ”trycka till någon”. Så taskigt och onödigt bara.

          Verkligen!

        Tycker ändå det säger något om en vuxen fullt fungerande person inte lyckats behålla några vänner.

          Vad menar du att det säger, och vad menar du med ”fullt fungerande”? Att man har det tufft i sociala sammanhang och inte har lätt att klicka med folk kan bero på en massa saker som inte på något sätt gör en till en dålig människa. Men som trots det kan vara väldigt ledsamt för den som är ensam. Varför ska någon hånas eller misstänkliggöras för det?

          Vad säger det?

          Mvh
          Väldigt få vänner.

          Tycker det säger mer att vara en människa som ser ner på och dömer andra.

          Du får gärna utveckla vad du menar, men det törs du väl inte utan du är väl en sån där som slänger in lite häftiga oneliners här och där och sen sitter och skrockar för dig själv.

          Om man t.ex. växt upp med en dysfunktionell familj håller man sig ofta för sig själv eller råkat söka sig till samma typ av vänner och slutat med att vara ensam för att man mår dåligt av dem.
          Det är bara två exempel.
          Mysigt av dig att du i din kritik av JB gav dig på en stor grupp av människor som kan leva med sorgen av att vara ensam.
          Kanske dags att öva upp din empati?

          Du kunde inte utveckla ditt svar eller? Nej, men håll käften då.

      Hanna Theorin med. Sitter bara i lägenheten eller shoppar på lågbudgetaffärer med sin pojkvän. Snaaaaaark!

        Man gör väl vad man själv känner för om dagarna? Trivs hon hemma så låt henne.

        Rimligt att handla billigt när man har små barn, finns nog mycket som kostar då och ett sparande är alltid bra. Vore det bättre att hon la alla pengar på lyxprylar?

        Som om det är lätt att hinna med ngt utöver barn och familj med ett barn under 1 eller när man kämpar med olika IVF-behandlingar. Sparka inte på någon som ligger.

      Är det inte ganska självklart att hon inte har några vänner?

      Så många vuxna kvinnor som saknar vänner, ser det ofta. De har en manlig partner som de umgås med och kanske familj, men inga vänskaper. Har flera i min närhet som har det så, och har de några kvinnliga bekantskaper så är det via killens kompisar och deras respektive flickvänner. Det är som att kvinnorna släpper sitt gamla liv när de får en partner och mannen blir centrum för både hennes och hans liv. Sorgligt.

        På en generell nivå stämmer dock inte det där. Det är generellt(!) oftare mannen som blir ensam vid en separation då vännerna ”hör till” kvinnan. Därför är inte kvinnor lika sårbara vid en separation då de har sitt sociala nät med andra relationer, ofta vänner.

          Enligt?

            Flera olika källor. Gå till diva och skriv in ”sociala relationer kvinnor män” så har du en bra början. Engelska sökord ger givetvis fler alternativ.

              Tack!

                Kolla också upp olika studier på hur den kvarvarande parnern mår vid dödsfall. Även där visar studier på det som den tidigare anonym skrivit.

        Det FINNS självklart kvinnor som det här stämmer in på, och män. Men det är verkligen inte en kvinnogrej. Mycket tyder tvärt om på att det är män som blir ensamma när relationer tar slut, därför att kvinnor (generellt) tar ett större socialt ansvar och är de som ser till att relationer upprätthålls. Om om man ska vara anekdotisk (vilket du ju också är) så har väldigt få av mina kvinliga vänner kompromissat med sina vänskapsrelationer när de skaffat en partner.

          Nu såg jag att Anonym 11:35 redan svarat ungefär samma sak.

          Värst så upprörande min kommentar var, varför då? Spelar det någon roll att män oftare blir ensamma statistiskt sett när jag delger en betraktelse? Jag har inte sagt något om statistik.

            Kanske för att du lät väldigt dömande?

              Vem dömer jag?

            Varför tolkar du folk som upprörda därför att de svarar på din kommentar?

            Eftersom du valde att tillskriva fenomenet till just kvinnor tolkades det som att du menade att detta var typiskt kvinligt. Därför fick du ett motsägande svar. Om du inte menade att detta var typiskt kvinligt hade du med fördel kunnat skriva ”Så många vuxna människor saknar vänner” istället, för att vara tydligare.

            Det var väl inte upprörande alls. Delade bara ett perspektiv utifrån vad statistiken säger.

    Gick in på Angelica Blicks instagram, kände inte igen henne. Alltså helt annorlunda utseende. Inte sett henne på några år så hon kanske sett ut så ett tag, men nytt för mig iaf!

      Jag också! Gick in på henne imorse och kände knappt igen henne. Vet inte om det är de blekts ögonbrynen eller varför?

        Tror mycket beror på ögonbrynen ja.

      Tycker hon blir mer och mer annorlunda för varje år men ja nu var det extremt. Gillade henne när hon var mer naturlig och ihop med han blonda killen som hon förlovade sig med

        Ah, en relation som hon själv måde dåligt i men det är ju tur att DU tyckte bättre om henne då.

          Mådde hon dåligt i alla år de var tillsammans menar du?

          Ja man får väl gilla influencers mer eller mindre

      SÅÅ snygg i dessa ögonbryn!!!

        Menar du att blekta ögonbryn är snyggt? Ögonbryn som syns ordentligt är ju jätteviktigt för ansiktet.

        Själv tycker jag hon i dom ögonbrynen ser ut som min mamma när hon fick cellgifter 🙃🙃

      Förutom ögonbrynen är hon sig lik tycker jag!

        Större läppar och fylligare kinder.

    Det går att ”provläsa” från tjejbibeln på adlibris. Jag vet att jag inte är målgrupp så att det inte faller mig i smaken är väl en sak, men texten känns ju som ett utkast. Ett utkast som har gått igenom stavningskontroll, ja, men fortfarande, ett utkast. Röriga meningar och i min värld dåligt flyt + väldigt självcentrerat. Att det mitt i första kpaitlet finns ett ”fiffigt” ”Är du A eller B”-personlighetstest som känns taget från typ kamratposten 1990 (no offence mot kamratposten, men den målgruppen alltså), gör kanske det inte bättre – blir väldigt ”tala ner” mot läsaren på ett sätt som inte känns så charmigt. Det är också ett så konstigt test i att om man får flest ”B”:n så behöver man alltså inte läsa vidare? Ja jag vet inte, det känns bara väldigt ihopslafsat. Eller så här, ingen utan ett större socialt media-konto hade kunnat skicka in det där till ett förlag och få avtal, det kan jag garantera haha

      Kan hennes ålder spela in? För henne kanske det känns nytt.

      JBs analysnivå är ju infantil även på hennes instagram. Som att hon vänder sig till barn som inte har upptäckt feminism än och vinner deras förtroende med stulna floskler, så att hon sedan kan sälja på dem antifeministisk skit som skönhetsprodukter 🙂

        Tror du slog huvudet på spiken där!

        Exakt så.

    Så trött på all reklam om hello fresh. Har man redan varit kund gäller ju aldrig någon rabatt för en själv.

      Jag är helt trött på Hello Freshs kryddor. Mammas favorit och Vitlöksflörter får mig att må illa 🤢

      Så trött på Hello Freshs majonnäs

    Det var ett syrligt inlägg, och många syrliga kommentarer. Är inget fän av JB men en del här låter lite väl hårt.

      Det är väl som vanligt härinne. Brukar göra små ”studiebesök” härinne bara för att se om bloggens kommentarsfält utvecklas, men det är samma folk som sitter härinne och sen är det typ 2% vettiga personer som faktiskt har något vettigt att komma med. Vet inte om resten trollar eller om folk är såhär dumma i huvudet på riktigt.

    Om du tycker det här är syrligt och hårt, så måste ditt liv vara riktigt jobbigt.

      Men titta, coola bruden. Vilken hårding du är.

    Tik Tok ska tydligen börja med AI-influensers. Jag tror inte på det alls eftersom man ju vill följa någon verklig person att förfasas över och bästa fall se upp till. Åtminstone krävs en personlighet och det verkar ju inte Johanna Bladh ha så mycket av. Eller har jag fel? Vissa influensers kommer nog ryka med AI-genererade influensers, men de med tydlig egen profil som inte bara har med prylar att göra, klarar sig säkert.

      Åratal av att folk följer, det upp till, identifierar sig med och på olika sätt tar inspiration av fiktiva karaktärer i film, serier, böcker och tv-spel begs to differ tänker jag ☺️

        Skillnaden är att dessa är kreativt skapade karaktärer av författare och manusförfattare, de har djup, personlighet, en ofta trasslig historia bakåt i tiden och fortgående historier som spinns runt denne i böckerna, filmerna och spelen. Att köpa loss en populär karaktär och dennes miljö från en författare kostar stora pengar. TikTok kommer inte göra något av detta. Det har jag i varje fall svårt att tro.

          Säger ingenting om nivån på kreativitet, pratar om ungdomars intresse av att följa dem. En AI-genererad karaktär kan såklart ha en historia och en personlighet, även om den är skapad av artificiell intelligens.

    Jag tycker det är väldigt märkligt att ingen eller blogg bevakningen har kollat på Johanna Bladhs riktiga siffror det vill säga om hon har köpta följare. Går man bara in och tittar lite lätt så finns det ju mer konstiga konton som följer henne inte. Jag har alltid förundras över att hon har så många många följare hon är en av vår tids tråkigaste och provocerande influncers…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.