Om du har drabbats av översvämningarna kan du ha möjlighet till ersättning.
Om du har drabbats av översvämningarna kan du ha möjlighet till ersättning. - Foto: Mikael Fritzon/TT & Henrik Montgomery/TT.

Drabbad av översvämning? Då kan du få 10 000 i ersättning

Har du drabbats av vinterns översvämningar? Bor du inom Sparbanken Skånes verksamhetsområde har du möjlighet till ersättning för de vattenskador som översvämningarna skapat.


I tider av ansträngd vardagsekonomi drabbades dessutom flera delar i Sverige av översvämningar. SMHI har även larmat för att det kommer att komma fler. Nu kan den som drabbats ta del av ekonomisk ersättning – Sparbanken Skåne betalar ut självrisk. 

Regnkaos: Larm om översvämningar och vattenskador

– Det är mycket jobb med att återställa efter översvämningarna och det krävs både handgripliga och ekonomiska insatser. säger Helena Björkman, bankchef på Sparbanken Skåne i ett pressmeddelande. 

Oroar du dig för översvämning? Här är 3 steg för att skydda hemmet under stormen

Stödet kan ge upp till 10 000 kronor

Privatpersoner som är kunder hos Sparbanken Skåne och som har drabbats av vattenskador efter vinterns översvämningar kan nu ansöka om ekonomiskt stöd via Sparbanken Skånes hemsida. 

Självriskstödet som det kallas är upp till 10 000 kronor för varje drabbad fastighet. Förutsättningarna är att fastigheten ligger inom Sparbanken Skånes verksamhetsområde och att vattenskadan tillkommit av översvämning någon gång mellan januari och februari 2024. 

Borttappat bagage? Då har du rätt till ersättning på upp till 16 000 kronor

Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00