Det finns ett enkelt knep för att fräscha till kläderna i tvätten.
Det finns ett enkelt knep för att fräscha till kläderna i tvätten. - Foto: TT / Illustration Nyheter24

Så fräschar du till kläderna i tvätten – utan sköljmedel

Många sköljmedel innehåller skadliga ämnen. Här är ett naturligt alternativ som snabbt gör dina kläder i tvätten mjuka och fräscha.


Det naturliga alternativet till sköljmedel är vit vinäger. Det är säkert för de flesta typer av tyger och det kan hjälpa till att neutralisera tvättmedelsrester, mjuka upp kläder, och minska statisk elektricitet. Det är också ett bra alternativ för personer med känslig hud eftersom det är hypoallergent och inte innehåller tillsatta dofter som traditionella sköljmedel.

Få bort nästan ALLA fläckar – med detta billiga supermaterial

Så använder du det naturliga sköljmedlet

För att använda vinäger som sköljmedel, häll bara ungefär en halv till en hel dl vit vinäger i sköljmedelsfacket på din tvättmaskin. Det ska tillsättas under sköljcykeln, inte under tvättcykeln, eftersom det annars kan neutralisera tvättmedlet.

Men var försiktig när du tvättar kläder som är gjorda av visst material, till exempel silke och läder, då vinäger kan skada dem. Du bör också undvika att använda vinäger på plagg med metalliska detaljer, eftersom det kan orsaka korrosion.

Det är också viktigt att notera att vinäger kanske inte lämnar dina kläder med samma "fräscha" doft som kommersiella sköljmedel gör. Om du vill ha en doft på dina kläder kan du överväga att lägga till några droppar eterisk olja i vinäger.

Läs mer här:

Så stryker du enkelt kläderna – utan strykjärn

/
/
Hem
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!