Bugatti Chiron
Servicekostnaderna på Bugatti Chiron är inte att leka med. - Foto: Marcus Berggren

Så dyrt är det att äga en Bugatti Chiron

Bugatti Chiron, en av världens snabbaste och mest exklusiva bilar, börjar på strax över 30 miljoner kronor. Föga förvånande matchar även ägandekostnaderna den astronomiska prislappen.


Kostnaderna förknippade med att äga bilen är inget som Bugatti själva kommunicerar, men det finns en rad samlare som har gått ut med informationen.

Det rapporterar Supercar Blondie.

De åkte på roadtrip med sin Scania – från Kina till Sverige

Ett recept för personlig konkurs

Till att börja med har vi ett oljebyte, vilket på en ”normal” bil kostar kring tusenlappen. På en Bugatti Chiron går det i stället loss på 260 000 kronor och måste genomföras var 14:e månad, eller var 1 600 mil.

Bugatti Chiron är en komplex skapelse - Foto: Marcus Berggren

Fälgarna då? De kostar 521 000 kronor. Det mest bisarra är emellertid att däcken, som är särskilt framtagna av Michelin och krävs för att nå bilens toppfart på 420 km/h, kostar hela 437 609 kronor.

Man måste emellertid inte byta fälgar lika ofta som däcken.

Bilen som släpper ut sex gånger mer än flyget

Som gjort för att svimma

Var fjärde år måste även bromsarna, bromsvätskan, och turboaggregaten bytas ut. Bugatti rekommenderar även att man i samma veva byter ut bensintanken.

Denna service går loss på astronomiska 2 193 689 kronor. Det är mer än fyra Volvo EX30 eller för den delen Tesla Model 3.

Rolls-Royce sålde rekordmånga bilar 2023

Håll hårt i nyckeln

Nyckeln är också en dyr historia, och om du har tappat bort den får du punga ut 145 245 kronor.

Sammantaget  kostar det i snitt strax över 1 000 0000 kronor per år att bara äga en Bugatti Chiron och då räknar man inte med exempelvis försäkring, drivmedel, och liknande kostnader.

En ny nyckel går loss på nästan 150 000 kronor - Foto: Marcus Berggren

Det är knappast någon överraskning att en Bugatti är dyr att äga, men att den årliga kostnaden är i paritet med en väldigt bra inkomst är svindlande.

Har man emellertid råd med en Bugatti har man troligtvis råd att äga den också. På begagnatmarknaden snittar Chiron kring 40 miljoner kronor beroende på utförande.

Koenigsegg Regera går till auktion – väntas gå för miljoner

Bil