Farrari
Ferrari ska ge sig ut och tävla på böljan blå - Foto: Seth Wenig/TT

Ferrari bygger sin första segelbåt för havskappsegling

Ferrari är ett av de mest ikoniska namnen inom motorsport, och nu ger man sig även in i seglingsvärlden med sin första racingbåt.


I onsdags avslöjade det italienska bilmärket att man förbereder en satsning på kappsegling, med den berömda kappseglaren Giovanni Soldini vid rodret som lagkapten.

– Vi är på väg att påbörja en exalterande resa som kommer att expandera vår racing-själ, sade John Elkann, styrelseordförande på Ferrari, i ett uttalande.

Elkann sade också att man i projektet kommer att motiveras av sin innovationsförmåga och engagemang för hållbarhet, och driva utvecklingen bortom de nuvarande gränserna.

BMW gjorde gigantiska grillar redan på 30-talet

Ferrari har racing i blodet

Ferrari har minst sagt racing i blodet, och har deltagit i varenda Formel 1 säsong sedan starten 1950.

Förra året lyckades man även med en framgångsrik comeback i långloppsracing, och knep förstaplatsen på den legendariska tävlingen Le Mans 24-timmars.

Tävlingsandan finns således utan tvekan inom företaget.

Det här kör deltagarna i Love is Blind Sverige – svaret kommer att förvåna dig

En erfaren man vid rodret

Att teamledaren Giovanni Soldini är en verklig expert inom kappsegling hjälper också.

Soldini har över 30 år av havskappsegling bakom sig, och har tävlat som både ensamseglare och som en del av större besättningar. Han har också hunnit med två jorden runt-tävlingar.

– Jag är glad att påbörja detta nya äventyr med Ferrari, sade Soldini i uttalandet. – Vi arbetar på ett viktigt och högteknologiskt projekt med en otrolig teknologisk potential som för samman olika världar och färdigheter av högsta nivå, fortsatte havskappseglaren.

Ferrari har ännu inte avslöjat några detaljer rörande själva båten eller vilken klass man planerar att tävla i.

Tre överkomliga alternativ till en Ferrari

Lagförslaget: Begränsa nya bilar till 130 km/h

Bil
/