Mathems kylbil blev strömförande.
Mathems kylbil blev strömförande. - Foto: Janerik Henriksson/TT & Fredrik Sandberg/TT

Mathems bil blev strömförande – chaufför tvingades söka vård

Mathems kylbil blev plötsligt strömförande, vilket tvingade föraren att söka vård efter att ha upplevt en brännande känsla i både händer och armar.


Den digitala affären Mathem erbjuder kunder att handla online för att sedan få varorna hemkörda av företagets chaufförer. En av dem hade dock rejäl otur när en av kylbilarna blev strömförande, vilket resulterade i att den anställda fick en elektrisk stöt, det skriver Di Digital.

Här är Mathems stora förändring – så påverkas du

Mathems förare tvingades söka vård

Efter att den anställda fick en stöt ringde han till sin chef men mådde trots omständigheterna bra. Lite senare på kvällen blev det dock värre och efter att ha pratat med 1177 på grund av en ”brännande känsla i arm och hand” blev medarbetaren uppmanad att söka vård.

Mathems arbetsmiljöchef Maria Axelsson har efter händelsen anmält incidenten till Arbetsmiljöverket. 

I ett mejl till Di svarar företagets presschef att det viktigaste är att medarbetaren trots allt mår bra.

”Medarbetaren fick uppsöka vård, men mår i dag förhållandevis bra, vilket är det viktigaste. Han är i tät dialog med sin chef som ser till att hans arbetssituation anpassas efter nuläget”, skriver presschefen Lotta Olofsson.

Vad som orsakade den elektriska stöt han utsattes för är ännu okänt. Dock har Mathems elektriker upptäckt ett avbrott i skyddsledaren till kabeln som man använder för att koppla in i bilen. Dock ska det, enligt företagets rapport, inte vara fog nog för att göra bilen strömförande.

Här kan du läsa fler nyheter från Nyheter24:

Knepet på Systembolagets hemsida du säkert missat

Här är matbutikerna som har billigast mat – de toppar listan

Ica-handlaren hänger ut snattare på Facebook: ”VARNING”

Mat
/