Den kände komikern Henrik Schyffert la i morse ut något på sin Facebook som orsakat stor uppståndelse.
1 av 3
Den kände komikern Henrik Schyffert la i morse ut något på sin Facebook som orsakat stor uppståndelse. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Det var ett inlägg där han hänger ut en man som i natt ska ha skrivit ett hatiskt meddelande till honom.
2 av 3
Det var ett inlägg där han hänger ut en man som i natt ska ha skrivit ett hatiskt meddelande till honom. - Foto: TT Nyhetsbyrån
"Jag fattar att maktbalansen är skev när jag singlar ut nån ur högen och publicerar här och att jag egentligen bara borde sitta tyst och ta deras 'kritik'. Men ibland orkar jag bara inte", skriver Henrik Schyffert på Facebook.
3 av 3
"Jag fattar att maktbalansen är skev när jag singlar ut nån ur högen och publicerar här och att jag egentligen bara borde sitta tyst och ta deras 'kritik'. Men ibland orkar jag bara inte", skriver Henrik Schyffert på Facebook. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Här hänger Henrik Schyffert ut hatare på Facebook

Den folkkäre komikern säger att han inte känner personen i fråga. Trots det hänger nu Henrik Schyffert ut en av sina näthatare på Facebook.


I morse la komikern Henrik Schyffert ut ett inlägg på sin Facebooksida som orsakat stor uppståndelse. I Inlägget hänger han ut en man som i natt ska ha skrivit ett hatiskt meddelande till honom.


"Halv två i natt så bestämde sig en XX att sätta sig vid datorn för att nyktert och sakligt förklara för mig hur det egentligen ligger till. Tack XX! Nu fattar jag!" skriver Henrik Schyffert på Facebook.

Bildkälla: Facebook

Henrik Schyffert förklarar i Facebook-inlägget att han inte känner personen i fråga.

"Men jag har hundratals liknande mail i brevlådan här. Alla skrivna av en man och alla skrivna sent på natten. Jag fattar att maktbalansen är skev när jag singlar ut nån ur högen och publicerar här och att jag egentligen bara borde sitta tyst och ta deras 'kritik'. Men ibland orkar jag bara inte", skriver Henrik Schyffert på Facebook.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. I skrivande stund har inlägget fått 15 000 gilla-markeringar, 1 200 kommentarer och nästan 1 000 delningar.

Kommentarsfältet domineras av människor som hånar mannen för vad han skrivit.



Men det finns också personer som ifrågasätter att den folkkäre komikern hänger ut mannen.

På den kommentaren gick Henrik Schyffert själv in svarade.

Det är inte första gången som Henrik Schyffert skapar näthatsuppståndelse på Facebook. För ett år sedan postade han ett Facebookinlägg i vilket han gav en känga åt mediepersonligheten Amanda Schulmans sponsrade inlägg på Instagram.

Inlägget fick delar av Sveriges komikerelit att gå till attack mot henne. Bland annat skrev Babben Larsson har hon var "grymt sugen på att ropa ’Hora! Hora!’ högt som faan" om hon skulle springa på Amanda Schulman.

Här är Henrik Schyfferts Facebookinlägg i sin helhet:

Bildkälla: Facebook

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det rätt av Henrik Schyffert att hänga ut mannen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Hemligt nätverk jagar näthatare på Facebook – har anmält 2 000 misstänkta brott bara i år

15 Dec 2017, 16:56

Bloggaren Dennis, 20, öppnade upp sitt kommentarsfält – det han mötte var vidrigt

14 Dec 2017, 15:26
Bloggaren Dennis Kristiansson valde att stänga sitt kommentarsfält efter att folk spred näthat i det. När han provade att låta folk kommentera igen hände något obehagligt.

Liberalerna om brott på nätet: Digitala våldtäkter har blivit ett problem

13 Dec 2017, 16:40
Eftersom det vidriga näthatet inte verkar försvinna har Nyheter24 tagit frågan till den allra högsta nivån – politikerna. De som har en verklig makt att påverka våra lagar och regler.

"Kniv i fi**an" räckte inte för ofredande – nu nekas Irena Pozar skadestånd

12 Dec 2017, 18:32
Irena Pozar utsattes för grovt näthat och drog sin hatare inför rätta. Men mannen friades och hon stämde då staten. Nu har JK:s besked kommit.

8 dömda för knarkhandel på darknet i år – men svenska sajterna finns kvar

11 Dec 2017, 14:18
Totalt har 43 års fängelse delats ut till åtta personer för knarkbrott i Sverige under 2017. Men polisen planerar inte att vila för det. Satsningen mot knarkhandeln på darknet fortsätter.

#jagärhär-grundaren mordhotad: "Vi har nu nära kontakt med polisen"

10 Dec 2017, 20:09
Mina Dennert tröttnade på näthat och startade en Facebook-grupp som kämpar mot hot och kränkningar online. Nu har hon fått flera mordhot.