Pernilla Wahlgren har storslagna planer för sitt hus, men hindras från att genomföra dem.
Pernilla Wahlgren har storslagna planer för sitt hus, men hindras från att genomföra dem. - Foto: Stella Pictures

Kommunen sätter stopp för Pernilla Wahlgrens husbygge: “För stort”

Pernilla Wahlgrens lyxvilla på Lidingö står snart klar för realitystjärnan att flytta in i. Men nu har ett stort misstag begåtts som sätter käppar i hjulet för bygget av den pampiga villan.


Många har ivrigt följt Pernilla Wahlgrens husbygge på den vacker belägna bergtomten på Lidingö. I det senaste avsnittet av podcasten “Wahlgren & Wistam”, som Pernilla driver tillsammans med Sofia Wistam, berättar hon att det nu bara är några veckor kvar innan hon kan flytta in i det nya drömhuset.

Fansen kan följa Pernilla Wahlgrens husresa på Instagramkontot @villa_wahlgren där realitystjärnan med jämna mellanrum uppdaterar hur det går med bygget. Pernilla delar med sig av färger, materialval och detaljer och svarar på följarnas nyfikna frågor.

Hon har tidigare avslöjat sina planer på att addera en mycket lyxig komponent i huset, men nu har kommunen satt käppar i hjulet för hennes projekt…

Det förödande misstaget i bygget av Pernilla Wahlgrens hus

När en följare kommenterade att huset ligger så högt berättade Pernilla Wahlgren att hon hade för avsikt att bygga både trappor och en hiss upp till huset. 

I podcastavsnittet berättar Pernilla att det från början grundade sig i att kommunen krävde att det skulle finnas en hiss eftersom det ligger så högt upp, så att man kan komma upp till huset även om man exempelvis skulle vara skadad. Planen blev att spränga i berget från garaget så att en hiss skulle kunna gå direkt in i huset därifrån. 

– Då åker man rakt in i huset och det tyckte jag lät mycket coolare, säger Pernilla. 

Foto: Stella Pictures

Men nu har en stor miss upptäckts som sätter käppar i hjulet för de storslagna planerna. Pernilla Wahlgren avslöjar i podcasten att hon inte kan bygga ett garage överhuvudtaget. Hon har nämligen inte bygglov för det…

– Arkitekten har ritat för stort hus till tomten, så vi har redan använt allt bygglov som vi får, berättar hon. 

Sofia Wistam om Pernilla Wahlgrens lösning till huset: "Det blir en sjuk lyxdetalj"

Problemet har fått Pernilla Wahlgren på andra tankar. Nu är planen istället att bygga en väg formad som en hästsko upp till huset, vilket kommunen accepterar istället för en hiss. 

– Du, en sån där hästsko det blir ju lite såhär hotellkänsla. Det tror jag ändå blir en sjuk lyxdetalj fast på ett annat sätt, kommenterar Sofia Wistam och Pernilla instämmer och berättar vidare om vilken känsla hon vill förmedla med huset.

– Jag vill ju inreda det så att det känns som ett lyxigt boutiquehotell, så att mina barn ska vilja checka in där – och betala orimligt dyra pengar för en hotellnatt hos Pernilla Wahlgren, säger hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!