Bingo Rimér om löneskillnaderna i fotbollsvärlden.
Bingo Rimér om löneskillnaderna i fotbollsvärlden. - Foto: Adam Ihse/TT, Jessica Gow/TT

Bingo Rimérs känga till fotbollsvärlden: "Kört för svensk idrott"

Efter finalen mellan England och Tyskland stod det klart att England tar hem sitt första guld någonsin. En som var mindre nöjd att inte se svenskorna i final var Bingo Rimér.


Efter en förlängning på 30 minuter stod det klart att England kammade hem sitt första EM-guld i historien med 2-1, och lämnade därför Tyskland på silverplatsen.

Bingo Rimér om löneskillnaderna i fotboll

Några som lyste med sin frånvaro var det svenska landslaget, som bara dagar tidigare blev utklassade av guldmedaljörerna.

Det har inte bara varit Sveriges prestation som samtalsämne på tapeten, utan även de åtskilliga löner mellan manliga och kvinnliga fotbollsspelare.

En av de som noterade orättvisan var ingen mindre än Bingo Rimér. I ett inlägg på Instagram ifrågasätter han kopplingen mellan den svenska prestationen och deras löner.

"Såg ni finalen England och Tyskland? Hur ska svenska tjejer någonsin kunna ta upp kampen och ta sig till en final med så dåliga förutsättningar. Jag vet att det inte snurrar lika mycket pengar inom damfotboll. Men en riktigt duktig tjej som spelar på elitnivå. Vad får hon i lön? Runt 25 k isch?", skriver Bingo och jämför månadslönerna hos de manliga spelarna, som han gissar tjänar på omkring 250 000 kronor i månaden.

"Väldigt orättvist"

Han ifrågasätter om det ens finns andra sammanhang i Sverige där lönerna är så pass orättvisa.

"När vi eftersträvar lika lön för lika arbete så blir det ju väldigt orättvist om en kille får en bil och tjej får en cykel. Vad tycker ni? Jag tror tyvärr att det på sikt är helt kört för svensk idrott framöver."

Han bygger sina påståenden på att det delvis inte längre byggs fler idrottshallar, och att Sverige sällan lyckas odla fram fler proffs, utan att det i dag handlar om att "varenda snorunge ska bli Youtuber".

"Det är nog bara en tidsfråga innan vi inte längre har några idrottsprofiler alls att stoltsera med utomlands. Vi kommer alla sitta och kolla på E-sport lite lönnfeta och undra hur det känns att ha träningsvärk på riktigt. Jag är absolut inte emot tv-spel. Men det är tråkigt när tjejer inte vill eller ens kan satsa på fotbollen för att det inte går att få ihop det ekonomiskt. Då får man subventionera säger jag."

"Blir ingen final mot Tyskland"

Enligt Bingo är det helt logiskt, eftersom det knappast går att bli bäst om man vid sidan om fotbollskarriären behöver jobba heltid på ett vanligt jobb.

"Den ekvationen går ju inte ihop och då blir det ingen final mot Tyskland", avslutar Bingo.

Det råder inga tvivel om att Bingo och Sveriges första Bachelorette Julia Franzén funnit kärleken i varandra, men hur mycket tjänar Julia? Det kan du läsa här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!