Gävleskådisen Amanda Jansson blev ett med svenska folket som "Polis-Sara" i serien "Tunna blå linjen".
Gävleskådisen Amanda Jansson blev ett med svenska folket som "Polis-Sara" i serien "Tunna blå linjen". - Foto: Anders Wiklund/Johan Nilsson/TT

Amanda Jansson gör succé i "Nattryttarna" – allt om stjärnan

Skådespelerskan gör succé i Nattryttarna. Har Amanda Jansson någon partner? Vad har hon för utbildning? Läs mer här.


Amanda Jansson, 32, föddes i Skärplinge i Uppland och är nu bosatt i Gävle. På gymnasiet gick hon teaterlinjen i Gävle och började spinna på sina framtida skådespelardrömmar. 

En tidigare lärare ska ha tipsat henne om att söka sig vidare till folkhögskola. Amanda gav det en chans och kom in på Teaterlinjen på Fridhems folkhögskola.

Under oktober i år började Amanda Jansson förbereda sig för rollen som den Åländska torparhustrun Stormskärs-Maja i filmen med samma namn.

Amanda Jansson - känd från Tunna blå linjen och Nattryttarna

Amanda Jansson blev snabbt hela landets favoritpolis efter sin skådespelarinsats i "Tunna blå linjen" 2021. Serien skildrar polisens kaotiska vardag, där spelade hon "polis-Sara" som var nyutexaminerad och som just tillträtt sin första tjänst i Malmö.

Cilla Jackert, huvudförfattare till serien, hyllar Amanda Jansson i en intervju med tidningen Allas och säger att "Sara har ett ansikte lika uttrycksfullt som (skådespelaren) Liv Ullmanns". 

– Det var helt nytt för mig att ha en så stor roll och vara med i en så stor produktion. Jag hade en liten roll i säsong tre av Vår tid är nu, men för Tunna blå linjen hade jag över 90 inspelningsdagar. Det är det absolut största som jag gjort, säger Amanda Jansson till Di.

Under november går det att se Amanda Jansson i den rysliga dramaserien Nattryttarna, som är en stark upprättelsehistoria. Där spelar hon rollen som Frida, den "självutplånande tjejen" som står ut Tommys övergrepp på Heddesta hästgård.

Här kan du läsa mer om Nattryttarna som är baserat på Sophie Jans uppväxt.

Har Amanda Jansson partner eller pojkvän?

Amanda Jansson står skriven på en adress i Gävle, ingen annan än henne bor på adressen.

I en tidigare intervju från i somras med Expressen berättar hon om en pojkvän och deras gemensamma sommarplaner. Men än är det oklart vem Amanda Janssons kärlek är.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!