Anna Book
Anna Book avslöjar nu hur hon tjänade extrapengar. - Foto: Claudio Bresciani/TT Bild, Jonas Ekströmer/TT Bild. Bilden är ett montage.

Anna Book avslöjar okända extrajobben: "Vad fan, det är matpengar"

Coronapandemin slog hårt mot flera artister och deras plånböcker. Nu berättar Anna Book hur hon klarade av åren, och om sina tidigare okända extrajobb.
– Det krävs en ansträngning. Så den som tror att Anna Book är lat och inte är handlingskraftig den får tänka en gång till, säger Anna i Nemo Hedéns podd "Nemo möter en vän".


Anna Book, 52, slog igenom med låten "ABC" i Melodifestivalen 1986. Sedan dess har hon varit känd för det svenska folket, och genom åren har hon släppt flera album och medverkat i tv-program som "Fångarna på fortet, "Let's Dance" och "Biggest loser VIP".

Anna Book 1986. Bildkälla: Rolf Hamilton/TT Bild

Coronapandemin slog hårt mot flera svenska artister. När Anna Book nu gästar Nemo Hedéns podcast "Nemo möter en vän" berättar Anna att hennes "karriär har gått på sparlåga". Men för Anna Book har inte det varit något större problem. Tvärtom var det väldigt skönt med den pausen, menar hon.

Nemo Hedén driver podden "Nemo möter en vän" som nu gästas av Anna Book. Bildkälla: Tim Aro/TT Bild

Anna Book avslöjar hur hon har tjänat pengar

Anna Book bor med maken Roberto i en villa i Sigtuna. Anna är även mamma till barnen Felicia, Vanessa och Antonio.

Som alla andra familjer har de givetvis utgifter och kostnader, och i podden får Anna frågan om hur hon har försörjt sig de här senaste åren.

– Jamen asså vad tror du? Sparade pengar. Sparade pengar. Jag är inget dumhuvud. Jag kan vara knäpp ibland. Jag kan vara knasig. Men jag är inte tappad, säger Anna Book i "Nemo möter en vän".

Anna Book med maken Roberto Toledano och dottern Felicia Book. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Anna Book: "Jag har sålt mina kläder"

De gånger hon inte har kommit in sparpengar som kanske varit låsta så har Anna sett till att skaffa extrapengar på annat sätt.

– Vad har jag gjort då, när jag har känt att jag behöver extra här nu? Jag har sålt smycken. Jag har sålt dyra väskor. Fina skor. Jag har sålt mina kläder. Jag har stått på loppis och sålt massa grejer. Ibland har jag tjänat ett par tusen på loppis. Va fan det är matpengar. Men det krävs en ansträngning. Så den som tror att Anna Book är lat och inte är handlingskraftig den får tänka en gång till, berättar hon i podden.

Men det är inte det enda Anna har gjort.

Anna Book har sålt kläder, skor och väskor på loppis. Hon har också stått i butik och jobbat extra på restaurang. Bildkälla: Stella Pictures.

Anna Book har jobbat i butik och på restaurang

Anna Book säger att hon inte är för fin för några jobb, och avslöjar sedan att hon hoppat in och jobbat i en väns butik och även på en restaurang i Sigtuna. 

Reaktionerna från gästerna har varit positiva, och flera har frågat om det är Anna själv som har öppnat restaurangen. 

En av gästerna Anna har haft är rapparen Sebastian Stakset, som då berättade för Anna att hans respekt för henne steg något oerhört.

– Jag har haft två riktiga jobb, stått i butik och jobbat restaurang. På ålderns höst. Det är många som undrar hur fan jag har klarat mig sen jag var 14 år i den här branschen. You tell me, säger Anna Book vidare i "Nemo möter en vän".

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!