Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip berättar nu om sin sjukdom. - Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT Bild, Lisa Arfwidson/SvD/TT Bild. Bilden är ett montage.

Isabella Löwengrip om sin sjukdom: "Gått upp och ner 20 kilo"

Bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip har de senaste åren visat en snudd perfekt yta på sociala medier. Men allt är inte som det verkar. Nu väljer Isabella att öppna upp sig om sin sjukdom.


Bloggaren, entreprenören och poddprofilen Isabella Löwengrip, 32, är en av de få influencers idag som var med redan i början av bloggboomen kring 2005. Andra som bloggade kring den tiden var bland andra Alexandra Nilsson, Tyra Sjöstedt och Desirée Nilsson

Isabella bloggar fortfarande, och gör två poddar. Dels "Isabella söker Sheila" med vännen Sheila, och sen podden "Fint, fult och pengar" med kulturprofilen Anna Björklund.

De stormiga åren där skandalerna avlöste varandra har Isabella lämnat bakom sig. Det handlade bland annat om att Isabella ljög om sin statistik för annonsörer, något som Bloggbevakning var först med att avslöja år 2018.

Isabella Löwengrip och Paul Sundvik. Bildkälla: Stella Pictures.

Isabella Löwengrip berättar om sin sjukdom

På Instagram har Isabella Löwengrip idag nästan 400 000 följare, och där uppdaterar hon om sitt liv med sambon Paul Sundvik, 55, och sina barn Sally och Gillis som hon har tillsammans med ex-maken Odd Spångberg.

Men nyligen la Isabella ut ett inlägg som stack ut lite från hennes andra uppdateringar från resor, restauranger och middagar. 

Hon valde nämligen att öppna upp sig och berätta om den sjukdom som hon har fått professionell hjälp för i under ett års tid.

Isabella Löwengrip öppnar nu upp om sin sjukdom. Bildkälla: Stella Pictures.

Isabella Löwengrip tog sömntabletter

Precis som många andra kvinnor och män lider Isabella av en ätstörning, något som hon inte insåg förrän för två år sedan.

 "Sedan tonåren har jag hetsätit eller ätit restriktivt (svältkost). Det är inte så ett liv ska vara. Under mitt vuxna liv har jag pendlat 20 kilo upp och ner (ej inräknade graviditeter)", skriver Isabella Löwengrip på Instagram.

Hon berättar att hon ibland tog sömntabletter för att somna från hungern.

"I snart ett år så har jag ätit som man ska enligt min behandlare. Det är en helt annat kvalitet på livet och jag känner mig betydligt mer lycklig", skriver Isabella.

Isabella Löwengrip fick vänta i ett års tid för att få tid hos kliniken där hon nu behandlas. Men det var det värt, berättar hon. Bildkälla: Stina Stjernkvist/SvD/TT Bild

Isabella Löwengrip behandlar sin ätstörning på kliniken Mandometer

Isabella att hon får hjälp på behandlingsenheten Mandometer, som har kliniker i Stockholm och Alingsås. Väntetiden var ett år, men det var det värt, skriver Isabella.

"Om du har problem med att maten som styr ditt liv eller känner någon i din omgivning som har problem. Ta hjälp! Och inte bara för din egen skull utan även för dina barn. Jag vägrar låta min ätstörning smitta av sig till barnen och nu har jag fått hjälp att bryta. Det går, jag är övertygad om det - Men jag har en bit kvar", skriver Isabella vidare.

I kommentarsfältet möts hon nu massvis av stöd och fina kommentarer från sina följare.

Hit kan du vända dig om du mår dåligt:

Ideella föreningen Shedo
Ätstörningslinjen 020-20 80 18
Frisk & fri Riksföreningen mot ätstörningar

Här kan du läsa mer om Isabella Löwengrip – de tidigare skandalerna, det stormiga kärlekslivet, pengarna och familjen.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!