Paolo Roberto
Paolo Roberto ber nu om ursäkt till SVT. - Foto: Stella Pictures, Stina Stjernkvist/TT Bild.

Paolo Roberto ber om ursäkt till SVT: "Tack för flera hundra tusen kronor"

Den förre programledaren och medieprofilen Paolo Roberto har tidigare uttryckt sitt missnöje mot SVT – men nu gör han en kovändning och ber public service-kanalen om ursäkt.


Paolo Roberto, 54, försörjer sig idag som personlig tränare, kock och på sin webshop där han säljer italienska delikatesser. Utöver det så är han krönikör och han hörs i den egna podden Paolos podcast.

Mycket har hänt sedan Paolo Roberto greps för sexköp i maj 2020, då han i en lägenhet på Östermalm köpte sex av en kvinna från ett av "Europas fattigaste länder".

TV4:s Jenny Strömstedt intervjuades Paolo Roberto kort efter att han gripits för sexköp. Bildkälla: TV4

Paolo Roberto om att få sparken från "Farmen": "Det var sjukt mycket pengar"

Paolo Roberto gick med i Medborgerlig samling

Paolo Roberto förlorade alla sina jobb på de större mediehusen som TV4 och Rix FM. Även matmärket Paolos bröt med honom. Sedan dess har Paolo Roberto synts i mer alternativ media, och förra våren meddelade Roberto att han anslutit till det politiska partiet Medborgerlig Samling.

Där välkomnades han av Alexander Bard, som då varit med i partiet sedan 2018.

"Paolo, du är en hjälte, och sanningen är det att Sverige behöver dig mycket mer än du behöver Sverige. Nu kör vi, broder, och det ska bli förbannad jävla roligt!", skrev Bard då. 

Paolo Roberto. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

I sin podd berättade Paolo även om sin relation till de rödare partierna, och menar att han gick från att vara deras "gullgosse" till att bli "fienden".

– Det intressanta med vänstern, min erfarenhet av det. Jag gick ju från att vara deras gullgosse. Ni vet, kungen i Kungsan som slog hela världen på käften, och inte gjorde rätt för sig. Jag var ju älsklingen. Jag träffade statsministrar, alla intellektuella på vänsterkanten. Dom älskade mig så länge jag var en kriminell unge. Den dagen jag öppnade mitt första företag, den dagen jag började bli framgångsrik, den dagen jag inte längre var ett offer, så var jag fienden, sa Paolo Roberto.

Paolo Roberto till attack mot Linda Lindorff: "En jävla skitstövel – alla vet det"

Paolo Roberto: "Jag måste be SVT om ursäkt"

På Instagram delar Paolo Roberto med sig av både träningstips, råd kring motivation och recept. Men för en tid sedan var det något annat som Paolo Roberto kände för att dryfta med sina följare.

– Jag måste be SVT och SVT Kulturnyheterna om ursäkt. Jag har varit ute och gapat om det här vad får vi för pengarna. Jag känner att det är rätt trist att bli tvingad att tvångsfinansiera något som ligger rätt långt ifrån mig ideologiskt vart jag står, sa Paolo och syftade då på den public service-avgift som alla skattebetalare betalar.

– Men det visar sig att jag har fått rätt mycket för pengarna. För häromdagen var SVT Kulturnyheterna ute och sa att man skulle skämmas om man hade mina träningsböcker hemma i biblioteket, säger Paolo i sitt klipp.

Paolo Roberto har släppt flera träningsböcker. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Paolo Robertos ilska på gymmet: "Lyssna nu och lyssna noga"

Paolos motdrag blev att lägga ut sina böcker till ett kraftigt rabatterat pris.

– Vi säljer böckerna för 9 kronor. Det visade sig att det var rätt många som inte hade någon skam i kroppen. Vi har sålt kokböcker, oljor för flera hundra tusen kronor. Vi håller på tömma hela shoppen. Eller ni håller på tömma hela shoppen.

– Så jag får tacka SVT. Tack för flera hundra tusen kronor, säger Paolo Roberto på Instagram.

Här kan du läsa mer om Paolo Roberto – sexköpet, karriären, skandalerna och hur han lever idag.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!