Paolo Roberto
Paolo Roberto fick sparken från TV4 och Farmen. - Foto: Stella Pictures, Stina Stjernkvist/TT Bild. Bilden är ett montage.

Paolo Roberto om att få sparken från Farmen: "Det var sjukt mycket pengar..."

Det är snart tre år sedan som Paolo Roberto fick sparken från TV4 och "Farmen". I en intervju med Expressen öppnar nu Paolo Roberto om vad han tänker om det idag.


Paolo Roberto, 53, var under många år en omtyckt och folkkär tv-profil. Han syntes i TV4-programmen "När & Fjärran", "Let's Dance" och "Time Out". Paolo Roberto har även varit programledare för "Expedition Robinson" flera gånger.

Paolo Roberto var en folkkär profil som syntes i tv och på röda mattan. Bildkälla: Stella Pictures.

Men mest avtryck gjorde kanske Paolo Roberto som programledare för "Farmen", ett jobb han tog över efter Linda Lindorff år 2014.

– Jag ser mycket fram emot att göra Farmen. Det är väldigt, väldigt roligt att jobba med reality-tv. Det är på riktigt, riktiga känslor med riktiga människor, sa Paolo Roberto i en kommentar till TV4 då.

Paolo Roberto och "Farmen"-gänget 2015. Bildkälla: Claudio Bresciani/ TT Bild

Men efter Paolo Robertos sexköp i maj 2020 så bröt TV4 helt med Paolo Roberto, och han fick sparken som programledare för "Farmen".

Paolo Roberto i en intervju med Jenny Strömstedt för TV4. Bildkälla: TV4

Paolo Roberto om att få sparken från TV4 och Farmen

Snart har det gått tre år sedan den där dagen som Paolo Roberto greps på en lägenhetsbordell på Östermalm. 

Paolo har lämnat mainstream-media bakom sig, och idag satsar han på en karriär som personlig tränare och kock. Han driver även podden "Paolos podcast" och utöver det har han lanserat ett nytt matmärke som säljer italienska delikatesser.

Paolo Roberto saknar inte vännerna i mediavärlden. I en intervju med Expressens Jens Liljestrand så öppnar Paolo Roberto upp om sitt nya liv. Han berättar att han har kvar sina "gamla polare från förorten och kompisar från kampsporten". 

Men tiden i tv-branschen är inget han verkar längta tillbaka till. 

– Sen var det så sjukt mycket pengar i den där världen att det inte gick att säga nej till, det är svårt att göra när man är 50 bast, då ger man inte upp en lavish lifestyle på det sättet. Det är inget fel på att vara programledare för "Farmen”, men det är inte riktigt jag. Ibland behöver man få fötterna riktigt undansparkade för att klara av att fatta nya beslut, säger Paolo Roberto till Expressen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!