Det finns en risk att Pernilla Wahlgren, 55, blir avstängd från Allsång på Skansen.
Det finns en risk att Pernilla Wahlgren, 55, blir avstängd från Allsång på Skansen. - Foto: Ali Lorestani/TT och Ida Åkesson/Stella Pictures

Pernilla Wahlgren i blåsväder igen – syns i reklam trots Allsång på Skansen

Ännu en gång är Pernilla Wahlgren under luppen för att ha stridit mot SVT:s reklamregler. Den här gången rör det sig om inredningsannonser som hon har synts i, vilket är strikt förbjudet under tiden hon medverkar som allsångsledare på Skansen.


Det är inte första gången som Pernilla Wahlgren, 55, hamnar i en kritikstorm för att ha synts i reklam under sin tid som programledare för Allsång på Skansen. Tv-profilen bemöts nu av kritik för att synas i inredningsannonser på bland annat Facebook, vilket strider mot SVT:s reklamregler. Bryter Pernilla mot deras strikta reklamförbud kan det innebära att hon stängs av från programmet.

Till Hemnytt säger SVT:s kommunikationsansvarig Catarina Wilson att reklaminlägget det rör sig om är från februari och enligt henne har Pernilla inte godkänt att inlägget ska rulla ut nu.

Pernilla har hyllats för sin roll som Skansens allsångsledare och vid sidan av det driver hon även flera bolag som har många reklamsamarbeten. Förra året drog Pernillas bolag in mer än 30 miljoner kronor i vinst.

Men för årets programledare för Allsång på Skansen är det strikt förbjudet att medverka i aktiv reklam.

Tittarna rasar mot Pernilla Wahlgren – SVT försvarar stjärnans agerande

Pernilla Wahlgren bryter mot avtal med SVT

I ett avtal mellan Pernilla och SVT lyder det att allsångsledaren inte får medverka i någon som helst reklam under sin tid som hon leder Allsång på Skansen, vilket alltså handlar om en period på fyra veckor före sändningarna och två veckor efter sista avsnittet.

Men trots det strikta förbudet från SVT går det just nu inredningsannonser med Pernilla på Facebook och företaget Home of Ess hemsida. 

Företaget ska ha inrett Pernillas hus på Lidingö och i annonsen syns allsångs-profilen med en katt och en hund.

Men enligt SVT:s kommunikationsansvariga har Pernilla inte brutit mot avtalet då reklamen inte gjordes nu.

Reglerna som Pernilla Wahlgren måste följa inför Allsången: "Hon är medveten om det"

Flera månader gammal annons

– Jag fick ett svar av ansvarig på Allsången. Pernilla har inga kommersiella samarbeten under den period hon arbetar med Allsången. Tydligen är det här ett inlägg från i februari och Pernilla har inte godkänt att det ska rulla ut nu. SVT har bett företaget att ta bort inlägget som alltså är flera månader gammalt, säger Catarina Wilson till Hemnytt.

Allsångsledaren ska ha sett till att inte stå bakom reklam under tiden som programledare, bland annat har hennes Instagram-konto för Villa Wahlgren skrivits över på fästmannen Christian Bauer, 56.

Pernilla Wahlgrens agent: "Tar självklart ansvar"

Enligt Pernillas agent Lasse Karlsson har programledaren inga aktiva reklamsamarbeten under perioden hon leder Allsång på Skansen. Han säger att det i så fall rör sig om en tredje part som har aktiverat någonting Pernilla inte är medveten om.

Till Hemnytt säger agenten att allsångsledaren bär ett visst ansvar för de rullande reklamerna.

– Pernilla tar självklart ansvar för allt hon kan påverka eller har initierat. Så är det inte i detta fallet, utan detta är tyvärr helt utan vår vetskap. Jag skall kontakta Home of Ess och se vad som skett. Vilket naturligtvis är fel. 

Efter att ha tagit kontakt med Home of Ess säger Lasse Karlsson till Hemnytt att Pernillas management inte ser reklamen som "något större problem".

Men annonserna syntes på Facebook under både fredagen och lördagen med sponsormärkning, trots att både SVT och Pernillas agent ska ha kontaktat Home of Ess och bett dem ta ner annonserna. 

Trots förbudet från SVT – så kan Villa Wahlgren fortsätta göra reklam: "Patetisk lösning"

Pernilla Wahlgren. Caisa Rasmussen/TT
/
/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!