Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren ska snart leda Allsång på Skansen. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Reglerna som Pernilla Wahlgren måste följa inför Allsången: "Hon är medveten om det"

Pernilla Wahlgren gör snart debut som programledare för Allsång på Skansen i SVT. Men inför det stora jobbet finns det en del som Pernilla måste ha koll på...


Det var i vintras som det stod klart att Pernilla Wahlgren, 55, tar över Allsång på Skansen. På Instagram skrev Pernilla om glädjen.

"Nej men SNÄLLA! Hur KUL ska inte det här bli?!!!! STOLT GLAD och TACKSAM kan jag nu ÄNTLIGEN få berätta att jag har fått det stora hedersuppdraget att LEDA ALLSÅNG PÅ SKANSEN. Ska göra mitt bästa för att axla denna stjärnbeströdda mantel efter mina otroliga föregångare..! Vi ses i sommar på Skansen!!!", skrev hon då.

Nu närmar sig premiären med stormsteg, och den 27 juni är det dags för Pernilla att köra för första gången. Sedan pågår Allsång på Skansen fram till den 15 augusti.

Pernilla Wahlgren river av en låt på Allsång på Skansen. Bildkälla: Stella Pictures.

Som en av Sveriges absolut mest folkkära profiler så har Pernilla Wahlgren ofta fullt upp. På Instagram har hon över 785 000 följare, och där gör hon ofta olika betalda samarbeten och hon har släppt klädkollektioner för Gekås Ullared. 

Pernilla är även grundare av det egna skönhetsmärket Lacuila och poddar för fullt med bästa vännen Sofia Wistam. Pernilla syns även i Wahlgrens värld och i spinoff-serien Villa Wahlgren där vi får följa hennes husbygge på Lidingö.

Tareq Taylor fick pudla efter missen under sin karensperiod

Kommersiella samarbeten är ett big no no i public service-sfären och SVT-profiler måste alltid följa en karensperiod. 

Tidigare i veckan skrev Nyheter24 om hur Trädgårdstider-profilen Tareq Taylor lanserade ett vin samtidigt som han syntes i rutan.

– Det är väl mänskligt att fela. Jag har ändå jobbat i 14 år med SVT och jag har alltid befunnit mig i den kommersiella sfären. Men den här gången blev det lite tokigt att det kom en lansering mitt i en karensperiod, sa Tareq Taylor till Medierna i P1 då.

Reglerna som Pernilla Wahlgren måste följa inför Allsång på Skansen

Haida Jamshidi är projektledare och exekutiv producent för Allsång på Skansen, och för Nyheter24 berättar hon mer om hur karensperioden kommer att se ut för Pernilla Wahlgren.

– Karensen gäller fyra veckor före premiären och två veckor efter sista sändningen, säger Haida Jamshidi till Nyheter24.

Pernilla Wahlgren. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT Bild

Så fyra veckor före premiären får alltså Pernilla inte lägga ut några betalda samarbeten eller synas i sådana sammanhang. Det gäller också två veckor efter att den här säsongen av Allsång på Skansen har avslutats.

Vad blir det för konsekvenser om karensperioden missköts?  

– Pernilla är medveten om karensperioden och jag är övertygad om att hon kommer att agera i enlighet med den, säger Haida Jamshidi till Nyheter24.

Här kan du läsa mer om Pernilla Wahlgren.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!