Buccal fat removal
Buccal fat removal innebär att en plastikkirurg tar bort fettkuddar från kinderna. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Buccal fat removal: 11 kändisar före och efter operationen

Buccal fat removal är operationen som var och varannan Hollywood-kändis ryktas ha genomgått. Men vad innebär skönhetsingreppet egentligen?


Ingreppet har gjorts på patienter i över 50 års tid. Ändå är det inte förrän på senare år som den märkliga plastiktrenden buccal fat removal har blivit något som det har börjat pratas om ordentligt.

I Hollywood ryktas flera stjärnor så som Megan Fox, Zoe Kravitz, Miley Cyrus och Bella Hadid ha genomgått ingreppet. 

Modellen Chrissy Teigen är en av få som öppet har berättat att hon har gjort en buccal fat removal.

– Jag har gjort en buccal fat removal. Och sen jag slutade dricka alkohol så ser jag verkligen resultat. Jag gillar det, sa Chrissy Teigen i en story år 2021, kort efter hennes operation.

Chrissy Teigen är en av få kändisar som har gått ut och berättat att hon gjort en buccal fat removal. Bildkälla: Stella Pictures.

Vad är buccal fat removal?

Så vad ÄR en buccal fat removal? Jo, det innebär att patienten tar bort fett från den nedre delen av kinderna för att få skarpare konturer i ansiktet.

Amerikanska magasinet People intervjuade plastikkirurgen Steven M Levine, och han berättade då att ingreppet tar ungefär 30 minuter. Det kan göras under antingen lokalbedövning eller under narkos.  

Ingreppet är relativt riskfritt och patienten kan återgå till jobbet dagen därpå, menar Levine.

I januari skrev krönikören Moya Lothian-McLean i The Guardian om hur hon såg på trenden som far fram som en löpeld i Hollywood – och resten av världen. 

Moya Lothian-McLean skriver att hon chockades över hur trenden snabbt bredde ut sig – att skära bort bitar av sina kinder var plötsligt "procedure du jour".

Zoe Kravitz efter sin påstådda buccal fat removal. Scrolla ner i texten för att se hur Zoe såg ut före sina ingrepp. Bildkälla: AP Photo/Chris Pizzello/TT Bild

Så mycket kostar en buccal fat removal 

Vintern 2022 rapporterade The New York Times om trenden att ta bort fettet från kinderna. Plastikkirurgen Andrew Jacono berättade då att han gör tre gånger så många buccal fat removals nu än vad han gjorde för fem år sedan. 

Jacono tar nästan en halv miljon kronor för ingreppet, men hos andra kirurger kostar det mellan 70 000 - 150 000 kronor, skriver New York Times.

Buccal fat removal i Sverige 

Bucacl fat removal kallas också för bichectomi. I Sverige finns det en handfull kliniker som utför ingreppet. I Sverige kostar det cirka 25 000 kronor.

Supermodellen Bella Hadid har inte alltid sett ut såhär... Bildkälla: Stella Pictures.

Kändisar som har gjort buccal fat removal

Nyligen skrev Nyheter24 om spekulationerna att Barbie-stjärnan Margot Robbie skulle ha gjort en buccal fat removal. På svenska heter ingreppet kindfettsoperation, och flera kändisar i Hollywood ska ha genomgått ingreppet. 

Men Margot Robbie är inte ensam – här är 11 kändisar som ska ha gjort operationen buccal fat removal.

Amelia Gray Hamlin före och efter sin påstådda buccal fat removal. Bildkälla: Stella Pictures.
Även Anya Taylor ska ha gjort ingreppet. Här ser vi Anya före och efter.Bildkälla: Stella Pictures.
Bella Hadid före och efter sin buccal fat removal. Bildkälla: Stella Pictures.
Chrissy Teigen är den enda kändisen som har gått ut och berättat att hon gjort en buccal fat removal. Bildkälla: Stella Pictures.
Kylie Jenner ryktas också ha gjort ingreppet. Bildkälla: Stella Pictures, Jordan Strauss/Invision/TT Bild
Lea Michele före och efter en – vad fansen tror – är en buccal fat removal. Bildkälla: Stella Pictures.
Liam Payne chockade fansen med sin nya look tidigare i år. Bildkälla: Stella Pictures.
Margot Robbie har även hon förändrats genom åren. Nyligen skrev Nyheter24 om hur fansen tror att hon gjort flera operationer. Bildkälla: Stella Pictures.
Megan Fox före och efter sina många skönhetsingrepp. Bildkälla: Stella Pictures.
Miley Cyrus före och efter. Bildkälla: Stella Pictures.
Zoe Kravitz före och efter sin påstådda buccal fat removal. Bildkälla: Stella Pictures.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!